Διαπιστώσεις και Προβληματισμοί για την Υποψηφιότητα Κασσελάκη και το Μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ
Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο Σωκράτης Φάμελλος εξέφρασε την άποψη ότι δεν είναι σίγουρο πως ο Στέφανος Κασσελάκης θα είναι υποψήφιος. Ο Φάμελλος ανέφερε ότι ο Κασσελάκης αφήνει υπονοούμενα σχετικά με τον κίνδυνο θεσμικού αποκλεισμού υποψηφίων από το Συνέδριο, κάτι που όπως σημείωσε δεν έχει συζητηθεί ποτέ, χαρακτηρίζοντας την ανησυχία αυτή ως «χωρίς λόγο». «Η δική μου υποψηφιότητα έχει ως βάση την ανάκτηση της εμπιστοσύνης και της σοβαρότητας του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που συζητάμε τώρα δεν είναι σοβαρό», πρόσθεσε.

Ο Φάμελλος δήλωσε επίσης ότι είναι διατεθειμένος να κάνει «μια αυτοκριτική για τα λάθη που γίνανε και οδήγησαν στη συρρίκνωση και απαξίωση του ΣΥΡΙΖΑ». Χαρακτήρισε τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ ως σημαντικές, αναφέροντας ότι αφορούν την κοινωνία και, κατά συνέπεια, και τον ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι ένα κόμμα στο οποίο ήδη έχουμε προτείνει να υπάρχουν κάποιες συνεργασίες», είπε.

Αναφερόμενος στην πρόταση του πρώην προεδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, τόνισε ότι αποτελεί ένα σημαντικό πολιτικό κεφάλαιο για τη χώρα. Επίσης, αναφέρθηκε στις αλλαγές που έχουν γίνει στο κόμμα, λέγοντας ότι υπάρχουν ντοκουμέντα για δύο συζητήσεις σχετικά με την αλλαγή του ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ. «Τα 150.000 μέλη ήρθαν και ψήφισαν για να κάνουμε καλύτερο αυτό το ΣΥΡΙΖΑ, όχι για ένα άλλο κόμμα», γι’ αυτό και η προοπτική αλλαγών του καταστατικού και των κατευθύνσεων θεωρείται αδικαιολόγητη.

Σχολιάζοντας την αποχώρηση της Νέας Αριστεράς από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Φάμελλος δήλωσε ότι αφαιρέθηκε ο πλουραλισμός και η δημοκρατία, καθώς οι απόψεις θα έπρεπε να συνθέτονται σε αντιπαράθεση με την πλειοψηφούσα άποψη. Τέλος, κατέληξε ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται σε όσους θεωρούν τον ΣΥΡΙΖΑ ως σπίτι τους, υπογραμμίζοντας ότι το κόμμα οφείλει να μην ξεχάσει το παρελθόν αλλά να αναζητήσει πολιτικές και κοινωνικές συνεργασίες.

Πηγή: kathimerini.gr