Απόσυρση εξωδίκου από τον Στέφανο Κασσελάκη και δήλωση για τη συμμετοχική δημοκρατία
Ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε την απόσυρση του εξωδίκου που είχε αποστείλει προς την Κεντρική Επιτροπή και την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω ανάρτησης του. Ο λόγος για αυτή την απόφαση είναι ότι, όπως αναφέρει, ο σκοπός του εξωδίκου του έχει επιτευχθεί με την εσπευσμένη δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες των υπολοίπων υποψηφίων και τη ρητή καταδίκη της διαρροής από την Πολιτική Γραμματεία της 8ης Οκτωβρίου 2024.

Ακόμα, τονίζει ότι πρωταρχικό κίνητρο της δράσης του ήταν η διασφάλιση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων κάθε στελέχους και μέλους του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας πως χθες υπήρξε θύμα της παράνομης διαρροής. Διευκρινίζει ότι δεν θα ακολουθούσε ποτέ τη νομική οδό και για αυτούς τους λόγους αποσύρει την εξώδικη διαμαρτυρία του.

Επιπλέον, εκφράζει την ελπίδα για ελεύθερες εκλογές και συνέδριο, προτρέποντας τους συνεργάτες του να ενισχύσουν την ωριμότητα και την ψυχραιμία.

Στην ανάρτησή του, αναφέρει επίσης ότι στη χθεσινή συνέντευξή του, δήλωσε πως το όραμά του για το πολίτευμα είναι η συμμετοχική αμεσοδημοκρατία. Αναδείχθηκε η αντίθεση που προκύπτει από μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, τα οποία θεωρούν ότι δεν πρέπει να έχει δεύτερη ευκαιρία. Ο κ. Κασσελάκης ζητεί από εκείνους που επιδιώκουν τον αποκλεισμό του από τις εκλογές να το κάνουν ειλικρινά, προτού παραχαράξουν την ιστορία και τους αγώνες του κόμματος.

Πηγή: kathimerini.gr