Αποκλεισμός της Υποψηφιότητας Κασσελάκη από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ
Σήμερα, η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία τον αποκλεισμό της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη. Ο Θύμιος Γεωργόπουλος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, προχώρησε σε πρόταση διαγραφής του Κασσελάκη, υποστηρίζοντας ότι ο πρώην πρόεδρος «δεν σέβεται καμία από τις αποφάσεις των οργάνων» και ότι, επομένως, «δεν μπορεί να είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ». Άλλα στελέχη του κόμματος (Μουζάλας, Θεοχαρόπουλος κ.ά.) έθεσαν ζήτημα αποκλεισμού του Κασσελάκη από την κομματική ηγεσία.

Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής πραγματοποιήθηκε σε ένα κλίμα έντασης, επιβεβαιώνοντας το βαθύ εσωκομματικό ρήγμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των υποστηρικτών του Κασσελάκη και της ομάδας των «87». Αυτός ο διχασμός θέτει σε κίνδυνο τη συνοχή του κόμματος, ενόψει του συνεδρίου του Νοεμβρίου. Οι διαφορές μεταξύ των στρατοπέδων έγιναν εμφανείς στην κρίσιμη σημερινή συνεδρίαση, όπου η πλευρά Κασσελάκη αμφισβήτησε την απαρτία και οι «87» αντέτειναν κατηγορίες για «προσπάθειες τορπιλισμού της διαδικασίας».

Εν τω μεταξύ, οι υποστηρικτές του Κασσελάκη αποφάσισαν τελικά να μην συμμετάσχουν στη διαδικασία, με μόνη εκπρόσωπο της πλευράς τους την Θεοδώρα Τζάκρη. Μια προηγούμενη εβδομάδα απόλυτης έντασης, με διαρροές, απειλές διαγραφών και αντεγκλήσεις, προκάλεσε αναταραχές στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Το «πόθεν έσχες» του Κασσελάκη, που διέρρευσε σε ΜΜΕ, και η απάντησή του μέσω εξωδίκου, στο οποίο αυτοπαρουσιαζόταν ως «πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ», ενέτειναν την εσωκομματική αντιπαράθεση.

Η Πολιτική Γραμματεία αποκήρυξε την εξώδικη διαμαρτυρία του Κασσελάκη, θεωρώντας την «πρωτοφανή» και «απαράδεκτη», και επέστρεψε το εξώδικο στον αποστολέα. Παρά τις κινήσεις από πλευράς Πολάκη για συνάντηση των υποψηφίων προέδρων και την αποδοχή του Κασσελάκη να αποσύρει το εξώδικο, η ένταση παρέμεινε και οδηγούσε στην εκρηκτική συνεδρίαση που διαδραματίστηκε σήμερα.

Πηγή: kathimerini.gr