Αναβάθμιση Υποδομών Υπουργείου Τουρισμού για Βελτίωση Υποδοχής Επισκεπτών

Το υπουργείο Τουρισμού προχώρησε σε μια διευκρινιστική ανακοίνωση αναφορικά με πρόσφατα δημοσιεύματα σχετικά με την προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού και την αναβάθμιση των χώρων υποδοχής επισκεπτών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το υπουργείο Τουρισμού έχει ως κύρια αποστολή την προώθηση της εικόνας της χώρας, ενισχύοντας την εξωστρέφεια της Ελλάδα στο διεθνές περιβάλλον. Στο πλαίσιο αυτό, η υποδοχή επισκεπτών από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων κρατικών και φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού, είναι θεμελιώδης.

Η αναβάθμιση των υποδομών κρίνεται επιτακτική, καθώς η διαδικασία είχε καθυστερήσει για πάνω από 15 χρόνια. Σημαντικό είναι ότι αυτή η ανανέωση εκτελείται με πλήρη διαφάνεια, τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες νομικές διαδικασίες και το πλαίσιο των δημόσιων συμβάσεων έργων, προμηθειών και υπηρεσιών.

Η βελτίωση των χώρων υποδοχής θεωρείται αναγκαία για την εξαιρετική φιλοξενία των επισκεπτών και για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού, ενώ συμβάλλει και στην ανάδειξη μιας θετικής εικόνας της χώρας μας διεθνώς.

Πηγή: kathimerini.gr