Αναγκαιότητα Αύξησης Εκλογικών Τμημάτων για Ομαλή Διεξαγωγή Εκλογών στο ΠΑΣΟΚ
Για την ανάγκη ομαλής διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας και την ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών, η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Αννα Διαμαντοπούλου, επισημαίνει ότι οι ατέρμονες συζητήσεις γύρω από επιμέρους προτάσεις πρέπει να σταματήσουν. Η υποψήφια υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη να προχωρήσουν οι διαδικασίες ενόψει των εκλογών, τονίζοντας ότι οι προτάσεις των νομαρχιακών επιτροπών δεν περιλαμβάνουν αυξήσεις στα εκλογικά τμήματα, γεγονός που θα διευκόλυνε την άμεση συμμετοχή των πολιτών.

Σε επιστολή προς την ΕΔΕΚΑΠ, επισημαίνεται ότι σε πολλές περιοχές, όπου η υποστήριξη προς συγκεκριμένους υποψήφιους δεν είναι ιδιαίτερα ισχυρή, οι προτάσεις φαίνεται να στοχεύουν στην παρακώλυση της συμμετοχής, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Βόρειο Τομέα της Αθήνας, όπου προτάθηκε μείωση των εκλογικών τμημάτων. Αντιθέτως, προτείνονται συγκεκριμένα βήματα για την αναβάθμιση της εκλογικής διαδικασίας, όπως η μη αφαίρεση κανενός εκλογικού τμήματος, η αύξηση των καλπών σε περιοχές με μεγάλο αριθμό ψηφοφόρων και η προσθήκη νέων εκλογικών κέντρων σε στρατηγικές θέσεις.

Η επιστολή τονίζει ότι η εκλογή νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ συνιστά μία βαθιά πολιτική διαδικασία, η οποία θα πρέπει να υπερβεί τις άγονες αντιπαραθέσεις και να προάγει τις διαδικασίες που ενώνουν. Ανάμεσα στα προτεινόμενα μέτρα είναι η δημιουργία νέων εκλογικών κέντρων στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη, καθώς και η αύξηση του αριθμού των εκλογικών τμημάτων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Η Διαμαντοπούλου καλεί σε συνεργασία και ομόνοια, υπογραμμίζοντας ότι η ευθύνη της οργάνωσης της εκλογικής διαδικασίας ανήκει στο κόμμα και απαιτεί την ανάληψη δράσης χωρίς προσχηματικές δικαιολογίες. Η ευχή για την επιτυχία της διαδικασίας συνοδεύεται από την υπόσχεση ότι όλοι οι υποψήφιοι θα συμβάλουν στη στελέχωση των εφορευτικών επιτροπών για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών.

Πηγή: kathimerini.gr