Η μοναδική ματιά στην βρετανική κατασκοπεία μέσα από το Slow Horses
Οι κατασκοπικές σειρές μπορούν να χαρακτηριστούν ως σύγχρονα επιτραπέζια παιχνίδια στρατηγικής, όπου οι χαρακτήρες διαπραγματεύονται κινήσεις με προσοχή. Ειδικότερα, η βρετανική σειρά Slow Horses ξεχωρίζει, διότι ο βασικός πρωταγωνιστής σκέφτεται στρατηγικά, όπως στο σκάκι, ενώ οι άλλοι μπορεί να περιορίζονται σε απλούστερες τακτικές. Στην τέταρτη σεζόν, παρακολουθούμε τον Τζάκσον Λαμπ (Γκάρι Όλντμαν), πρώην διάσημο κατάσκοπο της MI5 και τώρα επικεφαλής του Slough House, ενός τμήματος που περιλαμβάνει αποτυχημένους πράκτορες. Οι προσωπικότητες στο Slough House θυμίζουν περισσότερο μια δυσλειτουργική οικογένεια, παρά ένα μυστικό οργανισμό.

Ο Λαμπ επιστρέφει σε αυτή τη σεζόν πιο αντικοινωνικός και πιο οξυδερκής από ποτέ, προσφέροντας άλλη μια εξαιρετική ερμηνεία. Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο AV Club, δήλωσε πως αυτός ο ρόλος είναι ένα από τα σημαντικότερα και πιο εμβληματικά σημεία στην καριέρα του. Στο πρώτο επεισόδιο της σεζόν, κάνει την αναφορά ότι «Είμαστε όλοι στόχοι», ακολουθώντας μια σειρά από γεγονότα, όπως μια θανατηφόρα βομβιστική επίθεση στο Λονδίνο και μια μυστηριώδη δολοφονία.

Ο Ρίβερ Καρτράιτ, εγγονός του πρώην υψηλά ιστάμενου στελέχους της MI5 Ντέιβιντ Καρτράιτ, αναζητά απαντήσεις που συνδέουν αυτές τις υποθέσεις και διαφεύγει στη Γαλλία. Εντούτοις, όταν επιστρέψει στο Λονδίνο, θα αντικρίσει όχι μόνο ανορθόδοξες πατρικές φιγούρες αλλά και καλά κρυμμένα οικογενειακά μυστικά που σχετίζονται με τη σκοτεινή ιστορία της υπηρεσίας.

Η σειρά έχει κερδίσει αναγνώριση με εννέα υποψηφιότητες και ένα βραβείο Emmy για τη γραφή της στην τρίτη σεζόν, καθώς και 100% βαθμολογία στο Rotten Tomatoes για την τέταρτη σεζόν. Η ανανέωση για έκτη σεζόν προήλθε ακόμα πριν την κυκλοφορία του πέμπτου κύκλου, υπογραμμίζοντας την αδιαμφισβήτητη ποιότητα της σειράς. Βαθμολογία στο Rotten Tomatoes: 100%. Η σειρά είναι διαθέσιμη στο Apple TV+.

Πηγή: kathimerini.gr