«Η αστεία περιπέτεια ενός γατιού κάτω από το καπό»
Είναι Δεκέμβριος του 2004. Ετοιμάζομαι να ξεκινήσω για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές, έχοντας ένα όμορφο αυτοκίνητο και την κατάλληλη διάθεση. Την ημέρα της αναχώρησης, οι προετοιμασίες ξεκινούν νωρίς το πρωί. Ξυπνάω και κατευθύνομαι στη μηχανή του αυτοκινήτου για να βάλω βενζίνη και να φορτώσω τα πράγματά μου. Γυρνάω το κλειδί στη μίζα, αλλά ακούω μόνο ένα μηχανικό μιάου. Δοκιμάζω ξανά και το μάντρα επαναλαμβάνεται. Νιώθω ανησυχία και αρχίζω να επιθεωρώ το αυτοκίνητο.

Με μεγάλη μου έκπληξη, σύντομα ανακαλύπτω ότι ένα αδέσποτο γατί έχει βρει καταφύγιο κάτω από το καπό. Αρχίζω να ψάχνω και φτάνω στην αριστερή πλευρά, όπου βρίσκω το τρομοκρατημένο ζώο εγκλωβισμένο. Έχει χωθεί τόσο βαθιά που δεν μπορεί να βγει. Πηγαίνω στο κοντινότερο βενζινάδικο για βοήθεια, όπου ο υπάλληλος προσφέρει να χρησιμοποιήσει ένα πιεστικό μηχάνημα για να το βγάλει. Υποψιάζομαι ότι αυτό θα μπορούσε να έχει τραγικά αποτελέσματα για το γατί και αντιδρώ έντονα, ζητώντας άλλη λύση.

Με την υποστήριξη του υπαλλήλου, καταφέρνουμε τελικά μετά από δύομισι ώρες να απεγκλωβίσουμε το ζώο. Το ανασύρω προσεκτικά με μια πετσέτα και μόλις το γατί συνειδητοποιεί ότι είναι ελεύθερο, φεύγει τρέχοντας. Αν και το ταξίδι μου αναβάλλεται και χάνω ένα καράβι, το περιστατικό συγκαταλέγεται στα πιο αστεία και παράξενα που μου έχουν συμβεί κατά τη διάρκεια των οδηγικών χρόνων.

Υπενθυμίζω ότι τα γατιά που κοιμούνται μέσα σε αυτοκίνητα είναι πολύ συνηθισμένα το χειμώνα. Για να αποφύγετε παρόμοιες καταστάσεις, προτού βάλετε μπροστά, μπορείτε να χτυπήσετε ελαφρά το καπό, να κορναρίσετε λίγο και, κυρίως, να ακούσετε προσεκτικά για την πιθανή παρουσία ενός μιάου. Δύο λεπτά επιπλέον χρόνου μπορεί να προσφέρουν μια δεύτερη ευκαιρία ζωής σε αυτά τα ζώα. Πηγή: kathimerini.gr