Η Tupperware Brands ετοιμάζεται να κηρύξει πτώχευση μετά από χρόνια προκλήσεων

Η Tupperware Brands βρίσκεται σε διαδικασία κήρυξης πτώχευσης, σύμφωνα με πληροφορίες από το Bloomberg που επικαλούνται γνώστες των προγραμματισμένων ενεργειών της εταιρείας. Η γνωστοποίηση αυτής της εξέλιξης οδήγησε σε σημαντική πτώση της αξίας των μετοχών της, που υπεχώρησαν άνω του 50%.

Οι ρίζες της εταιρείας ανάγονται στο 1946, όταν ιδρύθηκε από τον χημικό Ερλ Τάπερ. Από την ίδρυσή της, η Tupperware έγινε συνώνυμο της πρακτικής αποθήκευσης τροφίμων, προσελκύοντας μεγάλο κοινό, ειδικά τη δεκαετία του 1950. Οι γυναίκες της εποχής αυτής, επιδιώκοντας οικονομική ανεξαρτησία, διοργάνωναν «πάρτι Tupperware» για να προωθήσουν τα προϊόντα.

Η πανδημία του COVID-19 αρχικά ευνόησε τις πωλήσεις της εταιρείας, καθώς οι πολίτες μαγείρευαν περισσότερο και χρησιμοποιούσαν τάπερ για να αποθηκεύσουν τα περισσεύματα. Ωστόσο, η επιστροφή στην καθημερινότητα έχει οδηγήσει σε πτώση των πωλήσεων, προβληματίζοντας την εταιρεία.

Η Tupperware σχεδιάζει να ζητήσει δικαστική προστασία λόγω παραβίασης των όρων του χρέους της. Σύμφωνα με πρόσφατες ειδήσεις, οι διαδικασίες πτώχευσης ακολουθούν παρατεταμένες διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, καθώς η εταιρεία προσπαθεί να διαχειριστεί το υψηλό χρέος της, που υπερβαίνει τα 700 εκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: kathimerini.gr