Η Ανάπτυξη του Ελληνικού Τουρισμού μέσω Boutique Ξενοδοχείων και Αυθεντικών Εμπειριών στη Φύση
Ιδιαίτερα έντονη είναι η ζήτηση από το εξωτερικό για boutique ξενοδοχεία, καθώς και για πιο απομονωμένες τοποθεσίες κοντά στη φύση, σύμφωνα με την αλυσίδα διαχείρισης ξενοδοχείων και ανεξάρτητων κατοικιών Aria Hotels, η οποία σήμερα περιλαμβάνει 70 μονάδες στην Ελλάδα. Η Aria Hotels, θυγατρική του ομίλου Libra, ανακοίνωσε στα τέλη Σεπτεμβρίου την πρώτη της επέκταση εκτός Ελλάδας, στην Καρταχένα της Κολομβίας, όπου σχεδιάζει τη μετατροπή δύο ιστορικών ακινήτων σε πολυτελή ξενοδοχεία. Ο διευθύνων σύμβουλος της Aria Hotels, Μάκης Πανταζάτος, εξήγησε ότι υπάρχουν σχέδια για ανάπτυξη και σε άλλες χώρες, με το πρώτο από τα ξενοδοχεία αυτά να αναμένεται να ανοίξει το καλοκαίρι του 2026.

Η Aria Hotels διαθέτει πολλές επιλογές boutique ξενοδοχείων και ανεξάρτητων κατοικιών σε προορισμούς όπως η Αθήνα, η Κρήτη, οι Κυκλάδες, οι Σποράδες, η Ήπειρος, η Εύβοια, η Πελοπόννησος, τα Δωδεκάνησα και τα Ιόνια Νησιά. Σύμφωνα με τον Πανταζάτο, η μέση πληρότητα του δικτύου ποικίλλει ανάλογα με τον προορισμό και την εποχικότητα, ωστόσο κατά τη θερινή περίοδο σημειώνεται σημαντική αύξηση, με τη Σκιάθο και τη Μάνη να καταγράφουν τις υψηλότερες πληρότητες φέτος.

Η συνεχής αύξηση ενδιαφέροντος από διεθνείς επισκέπτες, κυρίως από ευρωπαϊκές χώρες, σε συνδυασμό με την επέκταση του δικτύου σε νέες τοποθεσίες, έχει ενισχύσει τα ποσοστά πληρότητας. Η προτίμηση για boutique ξενοδοχεία και απομονωμένες περιοχές που προσφέρουν αυθεντικές εμπειρίες φιλοξενίας κοντά στη φύση παραμένει ισχυρή, αναβαθμίζοντας περαιτέρω την απόδοση του δικτύου.

Σύμφωνα με την Aria Hotels, η βελτίωση των υποδομών, οι ενισχυμένες αεροπορικές συνδέσεις και η ανάδειξη νέων, ανέγγιχτων προορισμών θα δώσουν επιπλέον ώθηση στον τουρισμό της Ελλάδας. Επίσης, η αυξανόμενη προτίμηση των ταξιδιωτών για αποκεντρωμένες περιοχές και boutique καταλύματα ενισχύει την ανταγωνιστικότητα της χώρας, κυρίως σε περιοχές που δίνουν έμφαση στη βιωσιμότητα και σε αυθεντικές εμπειρίες.

Παρά τις διεθνείς προκλήσεις, όπως η γεωπολιτική αστάθεια και οικονομικές μεταβολές, ο ελληνικός τουρισμός έχει αποδείξει την ανθεκτικότητά του. Έτσι, οι προβλέψεις δείχνουν ότι και το 2025 θα είναι ακόμη πιο επιτυχημένο, με συνέχιση της αύξησης των αφίξεων και βελτίωση της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Η Aria Hotels εξετάζει συνεχώς ευκαιρίες για επέκταση σε διεθνές επίπεδο, και εκτός από τη νέα κίνηση στην Κολομβία, υπάρχουν σχέδια για ανάπτυξη και σε άλλες χώρες.

Πηγή: kathimerini.gr