Νέο σχέδιο οδικής ασφάλειας στην Αττική με 1000 κάμερες και αυτόματα πρόστιμα
Το νέο ψηφιακό σύστημα για την οδική ασφάλεια αφορά την εγκατάσταση 1.000 καμερών στην Αττική, που θα καταγράφουν παραβάσεις και θα αποστέλλουν πρόστιμα μέσω SMS στους παραβάτες. Αυτή η πρωτοβουλία προέρχεται από συνεργασία των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Οι τελευταίες εξελίξεις περιλαμβάνουν επίσης την αναστολή της χρήσης κινητών τηλεφώνων στα σχολεία, με μαθητές και γονείς να προσαρμόζονται στο νέο καθεστώς. Εκπαιδευτικοί και ειδικοί της ψυχικής υγείας συζητούν τις συνέπειες της απαγόρευσης και την εξάρτηση των εφήβων από την τεχνολογία.

Σημαντικές πληροφορίες για την αγορά ακινήτων παρέχει η «Κ» αναφέροντας τον χάρτη με τα κλειστά ακίνητα, τα οποία σε πανελλαδικό επίπεδο υπερβαίνουν τις 790.000, ενώ πολλοί ιδιοκτήτες εκφράζουν την επιθυμία να τα «βγάλουν στην αγορά».

Αξιοσημείωτη είναι και η συζήτηση σχετικά με τον εμφύλιο πόλεμο, με ιστορικούς να αναλύουν την αμφιλεγόμενη μνήμη των πεσόντων, ενώ το υπουργείο Άμυνας επιβεβαιώνει ότι θα μνημονεύονται σε υπό ανέγερση μνημείο.

Στις διεθνείς σχέσεις, η κατάσταση στη Μέση Ανατολή παραμένει τεταμένη, με παρενέργειες από το υβριδικό σαμποτάζ του Ισραήλ κατά μελών της Χεζμπολάχ και την κυβέρνηση των ΗΠΑ να προτείνει να κλειδώσουν οι ρωσικοί πύραυλοι S-400 στη βάση του Ιντσιρλίκ, σε μια προσπάθεια να εξασφαλιστεί συμφωνία για την πώληση των F-35.

Η Ν.Δ. γιορτάζει τα 50 χρόνια από την ίδρυσή της, με στελέχη του κόμματος να αναλογίζονται την παρακαταθήκη του ιδρυτή της και τις σημερινές προκλήσεις.

Πηγή: kathimerini.gr