Νέα μοντέλα ηλεκτρικών SUV: Smart #3, Mini Countryman και Volvo EX30 σε σύγκριση
Το Smart #3, που αναμένεται να ενισχύσει τη γκάμα της Smart, βασίζεται στην αρθρωτή ηλεκτρική αρχιτεκτονική «Sustainable Architecture» (SEA) που έχει αναπτύξει η Geely. Το νέο μοντέλο έχει μήκος 4,4 μέτρων και χαρακτηρίζεται από μια πιο σφηνοειδή σχεδίαση και πιο κεκλιμένη γραμμή οροφής σε σύγκριση με τον μικρότερο αδελφό του, το #1, που έχει σχήμα τυπικού SUV. Αντίστοιχα, το Mini Countryman, με μήκος 4,43 μέτρα, χρησιμοποιεί την πλατφόρμα UKL2 της BMW και αγκαλιάζει μια μινιμαλιστική αλλά ταυτόχρονα με «οριζόντια» χαρακτηριστικά σχεδίαση.

Παράλληλα, το EX30 της Volvo, με μήκος 4,23 μέτρα, υιοθετεί μια τροποποιημένη εκδοχή της πλατφόρμας του Smart με στοιχεία της σκανδιναβικής σχεδιαστικής σχολής. Όλοι οι κατασκευαστές έχουν δώσει έμφαση στην ποιότητα, καθώς και σε χαρακτηριστικά που είναι κρίσιμα για τους επιβάτες ενός σύγχρονου και συνδεδεμένου ηλεκτρικού οχήματος.

Το Smart #3 προσπαθεί να προσφέρει έναν διακριτικά σπορ χαρακτήρα στο δρόμο, με καλά ρυθμισμένο set-up ανάρτησης που περιορίζει τις κλίσεις και ένα άκαμπτο πλαίσιο που εξασφαλίζει τις βέλτιστες αντιδράσεις στις αλλαγές πορείας. Η διαχείριση της ενέργειας είναι εξαιρετική, με μέσες απαιτήσεις κοντά στις 16 kWh ανά 100 χιλιόμετρα και αυτονομία που ξεκινά από τον αριθμό «4».

Αντίθετα, το Mini Countryman SE ALL4 απαιτεί 19 kWh για κάθε 100 χιλιόμετρα, γεγονός που περιορίζει την αυτονομία του στους 350 χιλιόμετρα με πλήρη φόρτιση, ενώ το EX30 έρχεται με μέσες απαιτήσεις κοντά στις 17 kWh.

Πηγή: kathimerini.gr