Ανακαλύπτοντας Νέα Μέσα Σκέψης και Δημιουργικότητας στην Τεχνολογία, τη Μουσική και την Αρχιτεκτονική

Τι είναι τα νοοτροπικά συμπληρώματα διατροφής και πώς μπορούν να επηρεάσουν τον τρόπο σκέψης μας; Υπάρχουν διαρκώς εξελίξεις στην επιστήμη του ανθρώπινου εγκεφάλου, ο οποίος θεωρείται το «τελευταίο οχυρό της επιστήμης». Επίσης, τι ακριβώς αναζητά ο Ίλον Μασκ επενδύοντας δισεκατομμύρια; Στο κέντρο νευροανάδρασης στο κέντρο της Αθήνας, η εμπειρία μπορεί να είναι ανατρεπτική.

Τα σύγχρονα σχολικά κτίρια στην Ελλάδα σχεδιάζονται από τέσσερα ελληνικά αρχιτεκτονικά γραφεία που μοιράζονται τις προτάσεις τους για τις προκλήσεις στον σχεδιασμό εκπαιδευτικών χώρων. Αυτή η διαδικασία συνδυάζει την καινοτομία με τις διαχρονικές ανάγκες της εκπαίδευσης.

Εν τω μεταξύ, το αγγούρι έχει αποκτήσει μια νέα δημοφιλή διάσταση μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, καθώς εστιατόρια και σεφ το χρησιμοποιούν με ευφάνταστο τρόπο για να δημιουργήσουν φρέσκες και πρωτότυπες συνταγές, από σαλάτες μέχρι δροσερές πίκλες.

Η μουσική του Γιώργη Ξυλούρη και του Jim White ξεπερνά τα παραδοσιακά είδη, συνδυάζοντας στοιχεία που τους χαρακτηρίζουν, όπως είναι το «γιδίσια» ύφος τους. Η εκστατική τους συναυλία στο Ιδαίο Άντρο έχει αφήσει ανεξίτηλα αποτυπώματα στους συμμετέχοντες.

Η Lady Gaga έχει επιστρέψει στο προσκήνιο με τον νέο Τζόκερ και το ντουέτο της με τον Μπρούνο Μαρς. Ωστόσο, παρά την προσωπική της ευτυχία, κάποιοι παρατηρούν ότι η δημιουργική της σπιρτάδα φαίνεται να έχει μειωθεί.

Μη χάσετε το νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου με την «Καθημερινή».

Πηγή: kathimerini.gr