Υπόθεση δολοφονίας πολιτικών του Ισραήλ αποκαλύπτει ιρανικά σχέδια σύμφωνα με υπηρεσίες ασφαλείας

Οι ισραηλινές αρχές ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν έναν Ισραηλινό πολίτη, ο οποίος φέρεται ως ύποπτος συμμετοχής σε σχέδιο δολοφονίας υποστηριζόμενο από το Ιράν, στοχεύοντας συγκεκριμένα σε διακεκριμένα πρόσωπα, μεταξύ αυτών και τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Σιν Μπετ, οι υπηρεσίες πληροφοριών του Ισραήλ, το Ιράν έχει μακροχρόνια προετοιμάσει σχέδιο δολοφονίας του Ισραηλινού ηγέτη, ωστόσο οι σχετικές προσπάθειες έχουν ενταθεί μετά τη δολοφονία του πολιτικού επικεφαλής της Χαμάς στην Τεχεράνη, Ισμαΐλ Χανίγια.

Ο συνεληφθείς είναι επιχειρηματίας με σχέσεις στην Τουρκία και φέρεται να συμμετείχε σε τουλάχιστον δύο συναντήσεις στο Ιράν, στις οποίες συζητήθηκαν οι δυνατότητες δολοφονίας των Νετανιάχου, του υπουργού Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ και του Ρόναν Μπαρ, του επικεφαλής της Σιν Μπετ.

Στα ισραηλινά ΜΜΕ, η είδηση αυτές έχει χαρακτηριστεί αποκάλυψη σχετικά με τους σχεδιασμούς του Ιράν, το οποίο φέρεται επίσης να επιδίωκε και τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπένετ, καθώς και άλλων υψηλόβαθμων αξιωματούχων της ισραηλινής στρατιωτικής ιεραρχίας.

Πηγή: kathimerini.gr