Τζο Μπάιντεν Δηλώνει Συμφιλιωμένος με την Απόφασή του για την Εκλογική Αποχώρηση
Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι έχει «συμφιλιωθεί» με την απόφασή του να αποχωρήσει από την κούρσα για το 2024. «Όταν έθεσα υποψηφιότητα για την πρώτη μου θητεία, είπα ότι θα ήμουν ένας μεταβατικός πρόεδρος. Αυτό που συνέβη ήταν ότι είχαμε τόση επιτυχία – πολλοί δεν πίστευαν ότι μπορούσαμε να πετύχουμε όσα πετύχαμε», ανέφερε ο Μπάιντεν.

Αναφορικά με την αντιπρόεδρό του, Καμάλα Χάρις, είπε: «Η Καμάλα είναι σκληρή, είναι έντιμη. Και αυτό που μου αρέσει σε αυτήν, και ένα πράγμα που μοιραζόμαστε από κοινού, είναι ότι έχουμε μια αισιόδοξη άποψη για το μέλλον».

Όμως, ο Μπάιντεν στη συνέχεια τόνισε ότι πιστεύει πως θα είχε κερδίσει τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ τον Νοέμβριο, αν δεν είχε εγκαταλείψει την υποψηφιότητά του στα μέσα Ιουλίου, εν μέσω ανησυχιών των Δημοκρατικών σχετικά με την ηλικία και την ικανότητά του. «Ήμουν σίγουρος ότι θα κέρδιζα τον Τραμπ. Είναι ένας αποτυχημένος, ένας λούζερ», δήλωσε.

Αυτή είναι η πρώτη συνέντευξη του Μπάιντεν μετά το Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών και το προεδρικό ντιμπέιτ του ABC News στις 10 Σεπτεμβρίου μεταξύ της Χάρις και του Τραμπ.

Πηγή: kathimerini.gr