Τραυματισμοί στην Ανω Γαλιλαία από επιθέσεις ρουκετών που αποδίδονται στη Χεζμπολάχ

Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν στην Ανω Γαλιλαία το πρωί της Πέμπτης, όταν δύο ρουκέτες από τον Λίβανο έπληξαν την περιοχή. Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, η επίθεση αποδίδεται στη σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ.

Αμέσως μετά, το ισραηλινό πυροβολικό αντέδρασε επιθέτοντας στις τοποθεσίες από όπου εκτοξεύθηκαν οι πύραυλοι. Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία είχε επιτεθεί τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη σε υποδομές της Χεζμπολάχ σε επτά περιοχές του νότιου Λιβάνου. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως χτυπήθηκαν κτίρια που χρησιμοποιούνταν από την οργάνωση στις περιοχές Τσίχιν, Ταϊμπέχ, Μπλίντα, Μεΐς, Ελ Τζαμπάλ, Αλταρούν και Κφαρκέλα.

Επιπλέον, μια εγκατάσταση αποθήκευσης όπλων της Χεζμπολάχ χτυπήθηκε στην περιοχή Χιάμ. Η ισραηλινή στρατιωτική ανακοίνωση τόνισε ότι οι ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν τις επιχειρήσεις κατά της Χεζμπολάχ για την προστασία του Ισραήλ.

Εφόσον επιβεβαιωθεί ότι η επίθεση φέρει την υπογραφή της Χεζμπολάχ, αυτή θα είναι η πρώτη αντίδρασή της μετά από ένα νέο πλήγμα που υπέστη την Τετάρτη από εκρήξεις συσκευών επικοινωνίας, με συνέπεια τουλάχιστον 20 θανάτους.

Πηγή: kathimerini.gr