Τραυματισμοί σε Σύγκρουση Επιβατικών Τρένων στην Πράγα

Σύμφωνα με την αστυνομία, ένας μηχανοδηγός βρέθηκε θετικός σε αλκοτέστ και υπόκειται σε αιματολογικές εξετάσεις. Ο εθνικός οργανισμός σιδηροδρόμων (České dráhy / ČD) επιβεβαίωσε ότι ο μηχανοδηγός βρέθηκε θετικός σε αλκοτέστ, αλλά εξέφρασε αμφιβολίες σχετικά με το αν οφείλεται αυτός στο ατύχημα. Τη δεύτερη αμαξοστοιχία διαχειρίζεται η εταιρεία KŽC.

Τουλάχιστον 35 άτομα τραυματίστηκαν, οι περισσότεροι με ελαφρά α injuries, όταν δύο επιβατικές αμαξοστοιχίες συγκρούστηκαν στην Πράγα. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ενημέρωσαν ότι προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες στους τραυματίες, τονίζοντας πως «δεν κινδύνευσε η ζωή κανενός». Οι τραυματισμοί σχετίζονταν κυρίως με «μώλωπες και εκδορές», μερικοί τραυματίες παρουσίασαν επίσης κατάγματα.

Η πυροσβεστική υπηρεσία της τσεχικής πρωτεύουσας ανακοίνωσε την απομάκρυνση περίπου 200 ανθρώπων από το σημείο του ατυχήματος. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας σιδηροδρομικών υποδομών στην Τσεχία «Správa železnic», Ντούσαν Γκαβέντα, η αμαξοστοιχία παραβίασε κόκκινο σηματοδότη και προσέκρουσε σε ακινητοποιημένο τρένο, γεγονός που προκάλεσε το ατύχημα.

Τα σιδηροδρομικά ατυχήματα δεν είναι σπάνια στην Τσεχία, χώρα με 10,9 εκατομμύρια κατοίκους. Τον περασμένο Ιούνιο, τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 20 τραυματίστηκαν σε άλλη σύγκρουση, όταν επιβατική αμαξοστοιχία συγκρούστηκε με τρένο μεταφοράς εμπορευμάτων στην πόλη Παρντουμπίτσε.

Πηγή: kathimerini.gr