Τραμπ Ισχυρίζεται Ότι Η Επίθεση Στο Ισραήλ Δεν Θα Είχε Γίνει Αν Ήταν Πρόεδρος
Ο Ντόναλντ Τραμπ, υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, δήλωσε χθες Δευτέρα ότι η «επίθεση της 7ης Οκτωβρίου» στο Ισραήλ «δεν θα είχε συμβεί ποτέ» αν εκείνος ήταν πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε θέρετρο γκολφ στο Μαϊάμι της Φλόριντα, τόνισε την ανάγκη να μην ξεχνάμε τον εφιάλτη της συγκεκριμένης ημέρας, τιμώντας τη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης που εξαπέλυσε πέρυσι η Χαμάς.

Ο Τραμπ έχει στο παρελθόν εκφράσει ανάλογες απόψεις, τόσο για τη Μέση Ανατολή όσο και για τον πόλεμο στη Ρωσία και την Ουκρανία. Στο Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών τον περασμένο Ιούλιο στο Μιλγουόκι, είχε δηλώσει ότι θα σταματήσει όλες τις διεθνείς κρίσεις που προκάλεσε η τρέχουσα κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένου του πολέμου στην Ουκρανία και της επίθεσης στο Ισραήλ, υποστηρίζοντας πως αυτές οι κρίσεις δεν θα είχαν προκύψει αν ήταν στην προεδρία.

Αναφέρθηκε επίσης στην κατάσταση του Ιράν, ισχυριζόμενος ότι υπό την κυβέρνησή του το Ιράν δεν είχε οικονομική επιφάνεια, ενώ τώρα έχει συγκεντρώσει 250 δισεκατομμύρια δολάρια κατά τα τελευταία δυόμισι χρόνια, κατηγορώντας την κυβέρνηση Μπάιντεν ότι παρείχε ανακούφιση από τις κυρώσεις.

Πηγή: kathimerini.gr