Τίτλος: Θρήνος για τους Γιατρούς και Εργαζόμενους στην Υγεία στον Λίβανο λόγω της Σύγκρουσης
Περισσότεροι από 100 γιατροί και εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης έχουν χάσει τη ζωή τους στον Λίβανο από την έναρξη της σύγκρουσης ανάμεσα στη σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ και το Ισραήλ, η οποία ξέσπασε πριν από έναν χρόνο. Όπως ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του Υπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, δεν δόθηκαν λεπτομέρειες σχετικά με το πού ή πότε οι θάνατοι αυτοί συνέβησαν.

Η εκπρόσωπος Ραβίνα Σαμντασάνι, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης δημοσιογράφων στη Γενεύη, υπογράμμισε την τραγικότητα της κατάστασης για το ιατρικό και το προσωπικό των υπηρεσιών άμεσης ανάγκης. Επιπρόσθετα, αξιωματούχοι του ΟΗΕ εξέφρασαν την ανησυχία τους σχετικά με τις ισραηλινές εντολές εκκένωσης σε περιοχές του βόρειου τμήματος της Λωρίδας της Γάζας, οι οποίες ενδέχεται να επηρεάσουν τη δραστηριότητα εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας της UNICEF, προγραμματισμένη για την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο Ρικ Πίπερκορν, εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για τα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη, εξέφρασε την ανησυχία του για τις εξελίξεις, λέγοντας ότι οι εκκενώσεις είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές. Η Τζιν Γκαφ, ειδική εκπρόσωπος της UNICEF για τα παλαιστινιακά εδάφη, σημείωσε ότι οι συνθήκες έχουν γίνει «πολύ πιο περίπλοκες» σε σύγκριση με την πρώτη φάση της εκστρατείας εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας τον προηγούμενο μήνα.

Πηγή: kathimerini.gr