Συγκλονιστική δολοφονία δικαστή από σερίφη στην κομητεία Λέτσερ του Κεντάκι
Ο σερίφης της κομητείας Λέτσερ, Μίκι Στάινς, 43 ετών, συνελήφθη χθες Πέμπτη, αφού πυροβόλησε και σκότωσε τον δικαστή Κέβιν Μάλινς, 54 ετών. Το περιστατικό συνέβη στην πόλη Γουάιτσμπεργκ, πρωτεύουσα της κομητείας, περίπου 350 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Λούιβιλ. Σύμφωνα με πληροφορίες από την εφημερίδα The Mountain Eagle, ο Στάινς μπήκε στον προθάλαμο του γραφείου του δικαστή και ζήτησε να μιλήσει μαζί του κατ’ ιδίαν. Αφού κλείδωσαν την πόρτα, ακούστηκαν πυροβολισμοί.

Η πολιτειακή αστυνομία διεξάγει έρευνα για το περιστατικό και ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί το κίνητρο πίσω από τη δολοφονία. Οι αρχές ανέφεραν ότι ο Στάινς συνεργάστηκε κατά τη σύλληψή του και παραδόθηκε στους άλλους αστυνομικούς με τα χέρια ψηλά. Ο κυβερνήτης του Κεντάκι, Άντι Μπεσίαρ, εξέφρασε τη θλίψη του για το συμβάν, σημειώνοντας την υπερβολική βία που υπάρχει στον κόσμο και ελπίζοντας σε ένα καλύτερο αύριο.

Ο πολιτειακός υπουργός Δικαιοσύνης, Ράσελ Κόλμαν, δήλωσε ότι ειδικοί εισαγγελείς θα αναλάβουν την υπόθεση και θα διενεργηθεί πλήρης έρευνα για να αποδοθεί δικαιοσύνη. Φορέας που εκπροσωπεί το δικαστικό σύστημα της πολιτείας έχει προσφέρει τη συνεργασία του στην αστυνομία για την έρευνα.

Πηγή: kathimerini.gr