Στα πρόθυρα νέας κλιμάκωσης η σύγκρουση Ισραήλ και του άξονα αντίστασης στην Μέση Ανατολή
Σήμερα, ο Χοσεΐν Σαλαμί, διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, προειδοποίησε τον ηγέτη της λιβανέζικης οργάνωσης Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, για μια «συντριπτική απάντηση από τον άξονα της αντίστασης» στο Ισραήλ. Η δήλωση έγινε μετά τις πρόσφατες επιθέσεις σε συσκευές επικοινωνίας της Χεζμπολάχ, συμμάχου του Ιράν.

Ο άξονας αντίστασης περιλαμβάνει διάφορες ένοπλες οργανώσεις που υποστηρίζονται ή ευθυγραμμίζονται με το Ιράν στη Μέση Ανατολή, όπως η Χεζμπολάχ, οι Χούθι της Υεμένης και οι Δυνάμεις Λαϊκής Κινητοποίησης του Ιράκ. Ο Σαλαμί χαρακτήρισε τις ενέργειες του Ισραήλ ως «τρομοκρατικές», σημειώνοντας ότι αποτελούν απόδειξη της απελπισίας του σιωνιστικού καθεστώτος και των αποτυχιών του. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτές οι ενέργειες θα απαντηθούν με σοβαρές συνέπειες.

Από την πλευρά του, ο Νασράλα είπε σε ομιλία του ότι οι συγκρούσεις που σημειώθηκαν με εκρήξεις βομβητών και άλλων ειδών συσκευών στον Λίβανο το τελευταίο διάστημα θα μπορούσαν να ερμηνευθούν ως «κήρυξη πολέμου» κατά της οργάνωσης.

Πηγή: kathimerini.gr