Σημαντικά προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Νότιας Αφρικής λόγω σφοδρών χιονοπτώσεων
Σημαντικά προβλήματα προκλήθηκαν σήμερα στο οδικό δίκτυο της Νότιας Αφρικής λόγω χιονοπτώσεων ασυνήθιστης έντασης. Η εθνική οδός Ν3, η οποία συνδέει το Γιοχάνεσμπουργκ με την πόλη Ντέρμπαν στις ανατολικές ακτές, είναι μία από τις πλέον πληγείσες, με πολλά τμήματά της να έχουν κλείσει.

Οι Αρχές εργάζονται ασταμάτητα από την προηγούμενη νύχτα για να παρέχουν βοήθεια στους οδηγούς που έχουν παγιδευτεί στα αυτοκίνητά τους. Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστός ο αριθμός των εγκλωβισμένων, ούτε η κατάστασή τους. Η κυβέρνηση της επαρχίας Κουαζουλού-Νατάλ ανακοίνωσε ότι διανεμήθηκαν κουβέρτες και γεύματα σε ορισμένους από αυτούς.

Η Σιμόν Ζουάνε, υπεύθυνη επικοινωνίας της RTMC, η οποία είναι υπεύθυνη για την οδική ασφάλεια, τόνισε ότι φορτηγά έχουν σταθμεύσει στην άκρη του δρόμου από χθες, ενώ λεωφορεία που κινούνταν μεταξύ των επαρχιών έχουν εγκλωβιστεί σε πρατήρια καυσίμων για περίπου 7 ώρες. Το ύψος του χιονιού σε ορισμένες περιοχές έχει φθάσει μέχρι και τα 2 μέτρα.

Νέες χιονοπτώσεις αναμένονται, και οι Αρχές έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας. Ο μετεωρολόγος Λουτάντο Μασιμίνι αναφέρθηκε σε “ακραία φαινόμενα” που προκαλούν αυτή την κατάσταση.

Πηγή: kathimerini.gr