Σφοδρές Μάχες στην Περιοχή των Συνόρων Ισραήλ Λιβάνου και Ισραηλινές Επιθέσεις στη Βηρυτό
Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε σήμερα ότι διεξάγει «σφοδρές» μάχες σώμα με σώμα με τον ισραηλινό στρατό κοντά σε χωριό κοντά στα σύνορα Ισραήλ και Λιβάνου. Η σιιτική οργάνωση δήλωσε ότι οι συγκρούσεις αυτές συνεχίζονται, κατά τη διάρκεια των οποίων χρησιμοποιούνται διάφοροι τύποι αυτόματων όπλων. Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, η οργάνωση δήλωσε ότι εκτόξευσε έναν «κατευθυνόμενο» πύραυλο εναντίον ενός ισραηλινού άρματος μάχης στην ίδια περιοχή.

Στο μεταξύ, τουλάχιστον ένα ισραηλινό πλήγμα έπληξε τα νότια προάστια της Βηρυτού νωρίς το πρωί, νωρίτερα από την ανακοίνωση των Ηνωμένων Πολιτειών που εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο εύρος των ισραηλινών επιθέσεων στην πόλη, εν μέσω αυξανόμενου αριθμού θανάτων και φόβων για περαιτέρω περιφερειακή κλιμάκωση. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά την εντολή του ισραηλινού στρατού για εκκένωση κτηρίων.

Η τελευταία επίθεση στη Βηρυτό συνέβη στις 10 Οκτωβρίου, όταν δύο βομβαρδισμοί κοντά στο κέντρο της πόλης είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 22 ατόμων και την καταστροφή κτιρίων σε πυκνοκατοικημένες περιοχές. Σύμφωνα με πηγές ασφαλείας του Λιβάνου, ο στόχος των επιθέσεων ήταν ο αξιωματούχος της Χεζμπολάχ, Βαφίκ Σάφα, ο οποίος τελικά επιβίωσε.

Πηγή: kathimerini.gr