Σχέδιο Δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ από 58χρονο Γνωστό για το Βεβαρημένο Ποινικό του Μητρώο
Ο Ράιαν Ρουθ, 58 ετών, συνελήφθη στις 15 Σεπτεμβρίου κοντά στο γκολφ κλαμπ όπου ανέπνεε ο Ντόναλντ Τραμπ στην περιοχή του Παλμ Μπιτς της Φλόριντα. Θεωρείται ότι ο Ρουθ σχεδίαζε να δολοφονήσει τον πρώην πρόεδρο και είχε ακροβολιστεί οπλισμένος την ώρα που βρισκόταν εκεί ο Τραμπ. Οι φρουροί του Τραμπ τον αντιλήφθηκαν και εκείνος τράπηκε σε φυγή πριν προλάβει να χρησιμοποιήσει το όπλο του, το οποίο άφησε πίσω του.

Ο Ρουθ είναι αντιμέτωπος με δύο κατηγορίες: μία για την κατοχή πυροβόλου όπλου, παρά την προηγούμενη ποινική του καταδίκη, και μία δεύτερη επειδή ο αριθμός μητρώου του όπλου είχε αφαιρεθεί. Ένα σημείο που εξετάζεται στη δίκη είναι ένα χειρόγραφο σημείωμα που είχε αφήσει μήνες νωρίτερα, το οποίο περιλάμβανε τη φράση: «Αυτή ήταν μια απόπειρα δολοφονίας».

Η επιστολή αυτή ανακαλύφθηκε σε ένα κουτί που είχε δώσει ο Ρουθ σε ένα άτομο που δεν έχει ονομαστεί και το οποίο αποφάσισε να ανοίξει το κουτί μετά τη σύλληψη. Στο σημείωμα, ο Ρουθ φέρεται να αναφέρει: «Αυτή ήταν μια απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ, αλλά απέτυχα. Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα».

Ο Ρουθ έχει προγραμματιστεί να εμφανιστεί σήμερα στο δικαστήριο, το οποίο θα αποφασίσει αν θα συνεχιστεί η προφυλάκισή του. Πηγή: kathimerini.gr