Ρωσία Προειδοποιεί Για Άμεση Συμπλοκή Με Τη Δύση Αν Παρέχονται Πυραυλοί Στην Ουκρανία
Το Κρεμλίνο σήμερα τόνισε πως η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να επαναξιολογήσει την προειδοποίηση του προεδρική Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο Πούτιν είχε αναφέρει ότι αν η Δύση επιτρέψει στην Ουκρανία να επιτίθεται με δυτικούς πυραύλους σε ρωσικό έδαφος, τότε η Ρωσία θα εμπλακεί άμεσα στον πόλεμο. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι η Ρωσία δεν θα μπορούσε να παραμείνει απαθής μπροστά σε τέτοιες απειλές και ότι οι δηλώσεις του Πούτιν σχετικά με τον ενδεχόμενο περιορισμό της χρήσης πυρηνικών όπλων πρέπει να ξαναδιαβαστούν.

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ ανέφερε την Δευτέρα ότι η Ρωσία δεν προγραμματίζει την εκτέλεση πυρηνικών δοκιμών όσο οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφεύγουν να κάνουν το ίδιο. Αυτή η δήλωση προκάλεσε ερωτήσεις σχετικά με τη δυνατότητα του Κρεμλίνου να αναθεωρήσει το μνημόνιο που έχει με τους πυρηνικούς του όπλους.

Στη διάρκεια ομιλίας του στην Αγία Πετρούπολη, ο Πούτιν προειδοποίησε ότι εάν η Δύση επιλέξει να στείλει όπλα στην Ουκρανία, αυτό θα σήμαινε ότι θα συμμετείχε άμεσα η ΝΑΤΟ και οι Ηνωμένες Πολιτείες στη σύγκρουση. Ως αποτέλεσμα, η Ρωσία θα αναγκαστεί να πάρει «κατάλληλες αποφάσεις» βάσει των νέων προκλήσεων.

Ο Πούτιν σημείωσε ότι η Δύση κάνει λάθος αν πιστεύει ότι η Ρωσία δεν θα χρησιμοποιήσει ποτέ πυρηνικά όπλα και η ίδιες οι δηλώσεις του δηλώνουν πως το πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας είναι σοβαρό και δεν θα πρέπει να υποτιμάται. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Πεσκόφ, πρόσθεσε ότι η Ρωσία οφείλει να εκπληρώσει όλους τους στόχους της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία και ότι αυτή θα σταματήσει μόλις οι στόχοι επιτευχθούν.

Πηγή: kathimerini.gr