Ντόναλντ Τραμπ και Κάμαλα Χάρις σε σφιχτό αγώνα για την προεδρία στις κρίσιμες πολιτείες
Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, που είναι υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για δεύτερη θητεία στο Λευκό Οίκο, υπερτερεί έναντι της υποψήφιας των Δημοκρατικών, Κάμαλα Χάρις, όσον αφορά την ικανότητά τους να διαχειριστούν τους πολέμους στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήγαγε η Wall Street Journal σε κρίσιμες πολιτείες.

Η δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 28 Σεπτεμβρίου και 8 Οκτωβρίου με τη συμμετοχή 600 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων ανά πολιτεία, καταδεικνύει μια μικρή διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων. Στην Αριζόνα, τη Τζόρτζια και το Μίσιγκαν, η Χάρις διατηρεί ένα οριακό προβάδισμα δύο μονάδων, ενώ ο Τραμπ προηγείται με 6 μονάδες στη Νεβάδα και με 1 μονάδα στην Πενσιλβάνια. Τα ποσοστά των υποψηφίων είναι πολύ κοντά στη Βόρεια Καρολίνα και το Ουισκόνσιν.

Τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν την ένταση του προεκλογικού αγώνα, με την πλειονότητα των ψηφοφόρων να είναι ανήσυχοι για ζητήματα οικονομίας, μετανάστευσης, δικαιωμάτων των γυναικών και των δημοκρατικών αξιών. Παρά την κοντινή κούρσα, φαίνεται ότι η Χάρις έχει πιθανότητες να κερδίσει μια μικρή πλειοψηφία στο Κολέγιο των Εκλεκτόρων αν επικρατήσει στις πολιτείες όπου προηγείται.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο Τραμπ προηγείται της Χάρις με 50% έναντι 39% όταν πρόκειται για τη διαχείριση του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, ενώ έχει και προβάδισμα 48% έναντι 33% αναφορικά με την καταλληλότητά του στην κρίση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Πηγή: kathimerini.gr