Κρίση στον Λίβανο με πολλούς θανάτους και τραυματισμούς από Ισραηλινούς επιδρομείς
Τουλάχιστον 90.530 νέοι εκτοπισμένοι έχουν καταγραφεί στον Λίβανο, με σχεδόν 40.000 από αυτούς να έχουν βρει καταφύγιο σε 283 διαφορετικά καταστήματα, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιοποιήθηκαν την Τετάρτη από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

Την Τετάρτη, ο Λιβανέζος υπουργός Υγείας, Φιράς Αμπιάντ, ενημέρωσε ότι τουλάχιστον 51 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 223 έχουν τραυματιστεί λόγω των ισραηλινών επιθέσεων που έπληξαν τη χώρα.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Αντονι Μπλίνκεν, επεσήμανε ότι ο κίνδυνος κλιμάκωσης της έντασης στη Μέση Ανατολή είναι «οξύς» και ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, σε συνεργασία με συμμάχους, καταβάλλουν συνεχείς προσπάθειες για να αποτρέψουν έναν πιθανό ολοκληρωμένο πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ. «Συναντιόμαστε σε μια περίοδο υψηλής έντασης», δήλωσε ο Μπλίνκεν κατά τη διάρκεια συνάντησης με ανώτερους αξιωματούχους και υπουργούς του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου στη Νέα Υόρκη. «Η καλύτερη απάντηση είναι η διπλωματία και οι συντονισμένες μας προσπάθειες είναι ζωτικής σημασίας για την αποτροπή περαιτέρω κλιμάκωσης», πρόσθεσε.

Πηγή: kathimerini.gr