Κλιμάκωση των Επιθέσεων του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ στην Κοιλάδα Μπεκάα του Λιβάνου
Τα ισραηλινά αεροσκάφη προετοιμάζονται να επιτεθούν σε διάφορες στρατηγικές τοποθεσίες της Χεζμπολάχ, όπου φαίνεται ότι υπάρχουν κρυμμένα όπλα σε οικίες στην κοιλάδα Μπεκάα του Λιβάνου. Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού προέτρεψε τους πολίτες να εγκαταλείψουν άμεσα την περιοχή. Ο υποναύαρχος Ντάνιελ Χάγκαρι δήλωσε: «Τα πλάνα που βλέπουμε από το νότιο Λίβανο περιλαμβάνουν δευτερογενείς εκρήξεις των όπλων της Χεζμπολάχ που ενεργοποιούνται εντός κατοικιών. Σε κάθε σπίτι που επιτιθέμεθα υπάρχουν όπλα, όπως ρουκέτες, πύραυλοι και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία προορίζονταν να πλήξουν ισραηλινούς πολίτες».

Ο ισραηλινός στρατός ανάφερε ότι έχουν επιτευχθεί χτυπήματα σε περισσότερους από 300 στόχους της Χεζμπολάχ, μετά την προειδοποίηση για επικείμενες αεροπορικές επιδρομές. Οι επιθέσεις συνεχίζονται και έχουν οδηγήσει σε τουλάχιστον 100 θανάτους, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου. Υπενθυμίζεται ότι οι τελευταίες επιθέσεις σημειώνονται στη διάρκεια κλιμάκωσης των διασυνοριακών ανταλλαγών πυρών, με τη Χεζμπολάχ να εκτοξεύει ρουκέτες προς το Ισραήλ, υποστηρίζοντας τη Χαμάς, η οποία εμπλέκεται σε συγκρούσεις στη Γάζα.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Γιόαβ Γκάλαντ, δήλωσε χθες: «Εμβαθύνουμε τις επιθέσεις μας στον Λίβανο, και θα συνεχίσουμε τη δράση μας μέχρι να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των κατοίκων του Βορρά ώστε να επιστρέψουν στα σπίτια τους». Παράλληλα, κάλεσε τους Ισραηλινούς να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους, καθώς η κατάσταση συνεχώς εξελίσσεται. Σε απάντηση, η Χεζμπολλάχ ανακοίνωσε την εκτόξευση ρουκετών κατά ισραηλινών στρατιωτικών θέσεων.

Πηγή: kathimerini.gr