Κατηγορία Ξένης Ανάμειξης στην Προεκλογική Εκστρατεία του Τραμπ
Η προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ προχώρησε σε καταγγελία στην Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή στην Ουάσιγκτον, ζητώντας έρευνα για «προφανείς παράνομες ξένες εθνικές συνεισφορές» που φέρεται να έγιναν από το Εργατικό Κόμμα του Ηνωμένου Βασιλείου και έγιναν δεκτές από την εκστρατεία της Κάμαλα Χάρις. Η καταγγελία αυτή σχετίζεται με εθελοντές του Εργατικού Κόμματος που ταξίδεψαν στις Ηνωμένες Πολιτείες για να στηρίξουν την προεκλογική εκστρατεία της Χάρις.

Η εν λόγω καταγγελία επικαλείται αναφορές σε μέσα ενημέρωσης και μια διαγραμμένη ανάρτηση στο LinkedIn από τη Σοφία Πατέλ, υπεύθυνη για τις δράσεις του βρετανικού Εργατικού Κόμματος, η οποία ανέφερε ότι «σχεδόν 100» εν ενεργεία και πρώην μέλη του προσωπικού του κόμματος θα συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία στις ΗΠΑ. Στην επιστολή της καταγγελίας τονίζεται ότι «η ανάμειξη γίνεται σε κοινή θέα» και ότι όσοι αναζητούν ξένη παρέμβαση στις αμερικανικές εκλογές δεν χρειάζεται να κοιτούν μακριά πέρα από την ανάρτηση αυτή.

Από την πλευρά του, ο Κιρ Στάρμερ, ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, δήλωσε ότι δεν αναμένει εντάσεις στις σχέσεις του με τον Τραμπ αν εκείνος κερδίσει τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου. Ο Στάρμερ, κατά τη διάρκεια πτήσης προς τη Σαμόα, τόνισε ότι οι εθελοντές του Εργατικού Κόμματος έχουν συμμετάσχει σε σχεδόν όλες τις προηγούμενες αμερικανικές εκλογές, διευκρινίζοντας ότι το κάνουν στον ελεύθερο χρόνο τους και παραμένουν με άλλους εθελοντές.

Το κεντροαριστερό Εργατικό Κόμμα, το οποίο θεωρεί τους Αμερικανούς Δημοκρατικούς αδελφό κόμμα, αναλαμβάνει το ρόλο της στήριξης στην προεκλογική εκστρατεία των Δημοκρατικών από την αρχή της θητείας του Στάρμερ, ο οποίος είχε συναντήσει τον Τραμπ κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο.

Πηγή: kathimerini.gr