Καθυστέρηση στην κυκλοφορία των απομνημονευμάτων του Μπόρις Τζόνσον λόγω του Brexit
Το νέο βιβλίο του πρώην Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, με τίτλο «Unleashed» («Αποχαλινωμένος»), περιγράφει τις πολιτικές του εμπειρίες κυρίως κατά την διάρκεια της θητείας του στη Ντάουνινγκ Στριτ από το 2019 έως το 2022, συμπεριλαμβανομένων των διαπραγματεύσεων σχετικά με το Brexit. Ο Τζόνσον υπήρξε σημαντικός υποστηριχτής της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε., και το βιβλίο του αναδεικνύει αυτή τη διαδικασία.

Ωστόσο, η κυκλοφορία του βιβλίου στα καταστήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθυστερεί εξαιτίας της επιπλέον γραφειοκρατίας που προκαλεί το Brexit. Σύμφωνα με έναν εργαζόμενο στη βρετανική αλυσίδα βιβλιοπωλείων Waterstones στις Βρυξέλλες, “ακόμη δεν έχει φτάσει, και είναι ειρωνικό ότι αυτό οφείλεται στο Brexit”. Επιπλέον, σημείωσε ότι τα βρετανικά βιβλία χρειάζονται πλέον περίπου μια εβδομάδα παραπάνω για να φτάσουν στην αγορά της Ε.Ε., λόγω των νέων ελέγχων στα σύνορα.

Τα απομνημονεύματα του Τζόνσον κυκλοφόρησαν στη Βρετανία στις 10 Οκτωβρίου, ενώ άρχισαν να φθάνουν στα ευρωπαϊκά καταστήματα αυτή την εβδομάδα. Πηγή: kathimerini.gr