Κατάληψη Νέων Χωριών στην Ανατολική Ουκρανία από τις Ρωσικές Δυνάμεις
Σήμερα, ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε την κατάληψη δύο ακόμα χωριών στην ανατολική Ουκρανία, με τις ρωσικές δυνάμεις να καταλαμβάνουν εδάφη σταδιακά εδώ και εβδομάδες. Οι δυνάμεις του νότιου τομέα προχώρησαν στην απελευθέρωση της κοινότητας Ζοριάνε, ενώ οι δυνάμεις του τομέα Βοστόκ ανέφεραν ότι κατέλαβαν την κοινότητα Ζόλοτα Νίβα στην περιφέρεια Ντονέτσκ.

Η Ρωσία συχνά δημοσιοποιεί την κατάληψη μικρών χωριών στην περιοχή αυτή, δείχνοντας την αδιάλειπτη πρόοδό της. Από την άλλη, η Ουκρανία, έχοντας να αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις στα ανατολικά, επιτέθηκε στις 6 Αυγούστου με μια μεγάλη κλίμακα στην ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ, καταλαμβάνοντας αρκετές εκατοντάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα. Η Κιέβο ήλπιζε ότι μέσω αυτής της επίθεσης θα κατάφερνε να αναγκάσει τη Μόσχα να επανακατανείμει τα στρατεύματά της στην περιοχή του Ντονέτσκ, με σκοπό να ανακόψει την προέλαση του ρωσικού στρατού.

Ωστόσο, οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να προχωρούν, και ως ένδειξη των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η Ουκρανία, η Ρωσία επιβεβαίωσε την κατάληψη της Βούχλενταρ την περασμένη εβδομάδα. Η Βούχλενταρ έχει αξία στρατηγικής σημασίας, καθώς βρίσκεται στο σταυροδρόμι του ανατολικού και του νότιου μετώπου, με σφοδρές μάχες να διεξάγονται εκεί για πάνω από δύο χρόνια.

Πηγή: kathimerini.gr