Καταδίκη πρώην πράκτορα της CIA για σεξουαλική κακοποίηση γυναικών διεθνώς

Καταδικάστηκε σε 30 χρόνια κάθειρξης πρώην πράκτορας της CIA, που σχετίζεται με την κύρια υπηρεσία πληροφοριών των ΗΠΑ, για τη νάρκωση και τη σεξουαλική κακοποίηση αρκετών γυναικών, κυρίως κατά την διάρκεια των διεθνών αποστολών του.

Ο 48χρονος Μπράιαν Τζέφρι Ρέιμοντ παραδέχθηκε την ενοχή του τον Νοέμβριο του 2023 για την νάρκωση τεσσάρων γυναικών, τις οποίες υπέβαλε σε σεξουαλικές πράξεις χωρίς τη συγκατάθεσή τους, καθώς και για σεξουαλικές επαφές με άλλες έξι γυναίκες χωρίς την συναίνεσή τους. Στην ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης διευκρινίζεται ότι είχε ναρκώσει συνολικά 28 γυναίκες, τις οποίες είχε γυμνώσει και είχε βιντεοσκοπήσει ή φωτογραφήσει χωρίς τη γνώση τους.

Η αποκάλυψη των εγκλημάτων συνέβη κατά την τελευταία του αποστολή στο Μεξικό τον Μάιο του 2020, όταν μια γυμνή γυναίκα ζήτησε βοήθεια από το μπαλκόνι ενός κτιρίου στην πρωτεύουσα.

Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας Μάθιου Γκρέιβς δήλωσε ότι «όταν αυτό το αρπακτικό δούλευε για την κυβέρνηση, προσέλκυε ανυποψίαστες γυναίκες στο σπίτι που του νοίκιαζε η κυβέρνηση για να τις ναρκώσει», προσθέτοντας ότι τις νάρκωνε, τις ξεγύμνωνε, τις κακοποιούσε σεξουαλικά και τις φωτογράφιζε.

Τα εγκλήματα του Μπράιαν Τζέφρι Ρέιμοντ διαπράχθηκαν σε διάφορες χώρες μεταξύ 2006 και 2020, καθώς είχε υπηρετήσει σε περιοχές όπως το Μεξικό και το Περού.

Πηγή: kathimerini.gr