Κάμαλα Χάρις Ανακοινώνει Νέα Μέτρα Στήριξης για Μαύρους Άνδρες στην Προεκλογική Εκστρατεία της
Η Κάμαλα Χάρις, υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία, παρουσίασε σήμερα νέα πακέτα προτάσεων εστιασμένα στους μαύρους άνδρες, που περιλαμβάνουν τη διαγραφή δανείων μικρών επιχειρήσεων και την προσφορά πρόσβασης στην αναδυόμενη βιομηχανία μαριχουάνας για ψυχαγωγία. Αυτή η πρωτοβουλία έρχεται καθώς οι Δημοκρατικοί, συμπεριλαμβανομένου του πρώην προεδρου Μπαράκ Ομπάμα, ανησυχούν για το ενδεχόμενο να μην συμμετάσχουν οι μαύροι άνδρες στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου όπως έκαναν στο παρελθόν και για τη δυνατότητά τους να υποστηρίξουν την Χάρις αντί του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου της, Ντόναλντ Τραμπ.

Η νέα δέσμη παροχών περιλαμβάνει σχέδια διαγραφής δανείων ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων, καθώς και διασφάλιση πρόσβασης για μαύρους επιχειρηματίες στη νέα βιομηχανία της μαριχουάνας. Επιπλέον, οι προτάσεις περιλαμβάνουν την ενίσχυση της πρόσβασης στη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων για τους μαύρους Αμερικανούς και την εκκίνηση μιας εθνικής πρωτοβουλίας για την ισότιμη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, με ειδική έμφαση σε ασθένειες όπως η δρεπανοκυτταρική αναιμία, που επηρεάζει σημαντικά την κοινότητα των μαύρων ανδρών.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Σεπτεμβρίου για την NAACP, περισσότερα από το ένα τέταρτο των νεαρών μαύρων ανδρών δηλώνουν ότι προτίθενται να υποστηρίξουν τον Τραμπ στην εκλογική αναμέτρηση. Σημειώνεται ότι κατά τις εκλογές του 2020, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε κερδίσει περίπου το 80% των ψήφων από τους μαύρους άνδρες. Οι πρωτοβουλίες αυτές εντάσσονται σε μια ευρύτερη στρατηγική της Χάρις, καθώς προσπαθεί να προσεγγίσει και να κινητοποιήσει αυτό το εκλογικό σώμα στην τελική ευθεία της καμπάνιας της.

Πηγή: kathimerini.gr