Ισραηλινές επιθέσεις κατά Χεζμπολάχ και προετοιμασίες για στρατηγικές κινήσεις στο Ιράν
Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία επιτέθηκε σήμερα σε στρατηγικές τοποθεσίες της Χεζμπολάχ στην Βηρυτό, συμπεριλαμβανομένου του επιτελείου των υπηρεσιών πληροφοριών και ενός υπόγειου εργαστηρίου παραγωγής όπλων. Σύμφωνα με το λιβανέζικο πρακτορείο ANI, οι επιθέσεις έπληξαν τις περιοχές Χαρέτ Χρέικ και Χαντάτ Μπεϊρούτ, προπύργια του φιλοϊρανικού κινήματος που είναι σε ανοιχτό πόλεμο με το Ισραήλ. Επιπλέον, ο ισραηλινός στρατός ενημέρωσε ότι “εξάλειψε” τρεις αξιωματούχους της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι νωρίτερα διαρρεύσαν δύο έγγραφα από αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες που δημοσιεύθηκαν σε λογαριασμό του Telegram σχετιζόμενο με το Ιράν. Αυτά τα έγγραφα, που προέρχονται από ειδικό τμήμα του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, περιγράφουν τις προετοιμασίες του Ισραήλ για επιθέσεις στο Ιράν. Ένα από τα έγγραφα φέρει τον τίτλο “Ισραήλ: Η Πολεμική Αεροπορία συνεχίζει τις προετοιμασίες για πλήγμα στο Ιράν” και περιγράφει πρόσφατες στρατιωτικές ασκήσεις που μπορούν να συνδεθούν με τις επιθέσεις αυτές.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιθέσεις σε πολλές πόλεις και χωριά του νότιου Λιβάνου, εστιάζοντας ιδιαίτερα στην πόλη Ναμπατίγια για τρίτη φορά μέσα στην εβδομάδα. Σύμφωνα με την αναφορά του ANI, επτά επιθέσεις έλαβαν χώρα στην Ναμπατίγια, με ενδείξεις ότι οι επιθέσεις έχουν προκαλέσει θύματα.

Αξιωματούχοι φαίνεται να είναι διχασμένοι σχετικά με τη σημασία της διαρροής, η οποία περιγράφει λεπτομέρειες χωρίς να περιλαμβάνει τις δορυφορικές εικόνες. Ιδιωτικά, παραδέχτηκαν ότι τα έγγραφα είναι αυθεντικά, αν και οι υπηρεσίες που τα ετοίμασαν έχουν αρνηθεί να σχολιάσουν τη συγκεκριμένη κατάσταση.

Πηγή: kathimerini.gr