Ισραήλ Αντιδρά στη Γαλλική Απαγόρευση με Νομικές Διαδικασίες κατά του Μακρόν
Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Ισραέλ Κατς, ανακοίνωσε σήμερα την απόφαση να ξεκινήσει νομικές διαδικασίες κατά του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν. Η κίνηση αυτή έρχεται ως αντίδραση στην απόφαση της Γαλλίας να αποκλείσει ισραηλινές εταιρείες από την συμμετοχή τους στην επικείμενη αμυντική έκθεση Euronaval, που είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί στο Παρίσι από 4 μέχρι 7 Νοεμβρίου.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκάλαντ, είχε προηγουμένως χαρακτηρίσει «ντροπή» την απαγόρευση του Μακρόν, επισημαίνοντας τη σημασία της συμμετοχής των Ισραηλινών στον τομέα του ναυτικού αμυντικού εξοπλισμού. Αξιοσημείωτο είναι ότι η γαλλική κυβέρνηση είχε αποκλείσει επίσης τις ισραηλινές εταιρείες και από την αμυντική έκθεση Eurosatory τον περασμένο Ιούνιο, κάτι που είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από την ισραηλινή ηγεσία.

Η ισραηλινή πλευρά φαίνεται να είναι αποφασισμένη να αυξήσει την πίεση, προχωρώντας σε νομικές ενέργειες κατά του Γάλλου προέδρου, καθώς οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στο μέτωπο της Γάζας και του Λιβάνου συνεχίζονται.

Πηγή: kathimerini.gr