Η τραγική απώλεια δύο μελών της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στον Λίβανο από ισραηλινούς βομβαρδισμούς
Δύο μέλη της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) έπεσαν θύματα των πρόσφατων ισραηλινών βομβαρδισμών στον Λίβανο. Η Ντίνα Νταρβίτσε, μια Λιβανέζα που υπηρετούσε στην Υπατη Αρμοστεία εδώ και 12 χρόνια, σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή στην περιοχή Μπέκαα, μαζί με τον γιο της. Στον ίδιο επιθετικό πλήγμα, σοβαρά τραυματίστηκαν ο σύζυγός της και ένας άλλος γιος της. Ο Αλί Μπάσμα, ο οποίος εργαζόταν ως καθαριστής στο γραφείο της υπηρεσίας στην Τύρο για επτά χρόνια, σκοτώθηκε σε διαφορετική επίθεση στο νότο.

Ο επικεφαλής της Υπατης Αρμοστείας, Φιλίπο Γκράντι, εκφράζοντας τη θλίψη του, ανέφερε μέσω ανάρτησης ότι «οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στον Λίβανο κοστίζουν τη ζωή σε εκατοντάδες αθώους πολίτες». Προσέφερε τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων. Σε μήνυμα της Υπατης Αρμοστείας, εκφράστηκε ο αποτροπιασμός και η λύπη για τη δολοφονία των δύο συνεργατών, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για την προστασία των αμάχων σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο.

Εν τω μεταξύ, ο απολογισμός των θυμάτων λόγω των ισραηλινών επιθέσεων τις τελευταίες 24 ώρες έχει φτάσει τους 558 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων 50 παιδιών και 94 γυναικών, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε 1.835.

Πηγή: kathimerini.gr