Η συζήτηση σχετικά με την ενίσχυση της αμυντικής βοήθειας στην Ουκρανία και τη χρήση όπλων μεγάλου βεληνεκούς κατά των ρωσικών στρατιωτικών στόχων
Η πρόσφατη συνάντηση του προεδρείου της Ουκρανίας με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας, Λόιντ Οστιν, επικεντρώθηκε σε κρίσιμα θέματα αμυντικής στρατηγικής. Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μέσω ανάρτησής του στο X, ανέφερε πως οι συζητήσεις περιλάμβαναν την ενίσχυση της αεράμυνας, τις προετοιμασίες για τη χειμερινή περίοδο και τη χρήση όπλων μεγάλου βεληνεκούς κατά στρατιωτικών στόχων της Ρωσίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Ζελένσκι εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Οστιν για το νέο πακέτο αμυντικής βοήθειας ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο περιλαμβάνει στρατιωτικό εξοπλισμό, πυρομαχικά και όπλα. Παράλληλα, υπογράμμισε τη σημασία της αύξησης της παραγωγής επιθετικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, πυραύλων κρουζ, βλημάτων πυροβολικού και συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ επιβεβαίωσε τη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών να συνεχίσουν την υποστήριξή τους στην ασφάλεια της Ουκρανίας, στο πλαίσιο της υπάρχουσας αμυντικής συμφωνίας. Ο Ζελένσκι τόνισε επίσης τη σημασία των πρόσφατων συνομιλιών του με τον πρόεδρο Μπάιντεν και τη δέσμευσή τους στην «Στρατηγική Νίκης» για την ενίσχυση της άμυνας της Ουκρανίας.

Ο Ζελένσκι εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον αμερικανικό λαό και τα δύο κόμματα του Κογκρέσου για την υποστήριξή τους από την αρχή της ρωσικής πλήρους κλίμακας εισβολής. Η επιτυχία αυτών των προσπαθειών είναι καθοριστική για την εξασφάλιση της νίκης και της ειρήνης για την Ουκρανία. Πηγή: kathimerini.gr