Η Ρωσία επιβεβαιώνει την αποστολή διαγνωστικών τεστ Covid-19 από τις Ηνωμένες Πολιτείες κατά την προεδρία Τραμπ
Το νέο βιβλίο του Αμερικανού δημοσιογράφου Μπομπ Γούντγουορντ, με τίτλο “War” (“Πόλεμος”), αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 15 Οκτωβρίου και περιλαμβάνει αποκαλύψεις σχετικά με τη σχέση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Σύμφωνα με τον Γούντγουορντ, ο Τραμπ είχε στείλει μυστικά κιτ ανίχνευσης της Covid-19 στη Ρωσία κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, καθώς επίσης ότι διατήρησε προσωπική σχέση με τον Πούτιν, ακόμα και μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Από την πλευρά του, το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν στείλει διαγνωστικά τεστ στην Ρωσία, αλλά υποστήριξε ότι πρόκειται για διεθνή συνεργασία εν μέσω πανδημίας. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι η παραλαβή αυτών των τεστ συνδέεται με μια ευρύτερη διαδικασία ανταλλαγής εξοπλισμού, όπως αναπνευστήρες, που είχαν στείλει οι Ρώσοι στις ΗΠΑ.

Ο Πεσκόφ διέψευσε και ισχυρισμούς του Γούντγουορντ σχετικά με μυστικές συνομιλίες μεταξύ Τραμπ και Πούτιν, υποστηρίζοντας ότι οι ισχυρισμοί αυτοί δεν είναι αληθινοί. Επιπλέον, εξέφρασε απογοήτευση που η Ρωσία εμπλέκεται στην προεκλογική εκστρατεία των ΗΠΑ, σημειώνοντας ότι οι ήδη κακές σχέσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Μόσχας είναι πολύ δύσκολο να χειροτερέψουν.

Σύμφωνα με την αναφορά, ο Πούτιν ζήτησε από τον Τραμπ να κρατήσει μυστική αυτή την ανταλλαγή, προειδοποιώντας τον ότι αν γινόταν γνωστή, οι άνθρωποι θα δυσανασχετούσαν μαζί του. Ο Γούντγουορντ, ο οποίος έχει αναδείξει σημαντικά σκάνδαλα στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ, επαναφέρει στο προσκήνιο τις σχέσεις των δύο ηγετών σε μια χρονική στιγμή κλειδί για την πολιτική κατάσταση στην Αμερική.

Πηγή: kathimerini.gr