Η Πολιτική Ανάκαμψη του Νετανιάχου και η Πραγματικότητα στις Δημόσιες Δημοσκοπήσεις του Ισραήλ
Πριν από σχεδόν 12 μήνες, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου βρισκόταν σε δεινή θέση, με τις δημοσκοπήσεις να τον απαξιώνουν και οι αμφιβολίες για το πολιτικό του μέλλον να είναι έντονες. Σήμερα, το κόμμα του, Λικούντ, δείχνει να έχει ανακτήσει κάποιο κομμάτι της δημοτικότητας, κυρίως χάρη στις πρόσφατες στρατιωτικές επιτυχίες των ισραηλινών δυνάμεων σε Τεχεράνη και Βηρυτό.

Οι πρόσφατες στρατιωτικές επιχειρήσεις, ωστόσο, δεν έχουν καταφέρει να επιτύχουν πλήρως τους στόχους που τέθηκαν για τη Λωρίδα της Γάζας, όπως η απελευθέρωση των ομήρων και η εξάλειψη της Χαμάς. Παρ’ όλα αυτά, οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν προκαλέσει σημαντικές απώλειες στους εχθρούς του Ισραήλ, με εντυπωσιακά πλήγματα στη Χεζμπολάχ, επιτυγχάνοντας την εξόντωση κορυφαίων στελεχών και πλήττοντας τα δίκτυα επικοινωνίας τους.

Δημοσκοπήσεις των τελευταίων δύο εβδομάδων δείχνουν ότι αν διεξάγονταν εκλογές τώρα, το Λικούντ θα μπορούσε να εξασφαλίσει περίπου 25 έδρες, με ποσοστά κοντά στο 24%. Αυτό είναι ένα αξιοσημείωτο άλμα από την προηγούμενη κατάσταση, όπου το κόμμα είχε υποχωρήσει στις 16 έδρες και στο 16%. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε σύγκριση με τις πάνω από 30 έδρες που κατέχει στην Κνέσετ, το Λικούντ παραμένει πεσμένο και ο κυβερνητικός συνασπισμός υπό τον Νετανιάχου δεν θα εξασφάλιζε πλειοψηφία αν γίνονταν σήμερα εκλογές στο Ισραήλ.

Με πληροφορίες από FT. Πηγή: kathimerini.gr