Η Ιρανική Αντίδραση στην Ημερομηνία Σημείο Καμπής για τους Παλαιστινίους
Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν χαρακτήρισε την 7η Οκτωβρίου 2023 ως «σημείο καμπής στην ιστορία» του παλαιστινιακού αγώνα ενάντια στον Ισραηλινό ζυγό. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η δράση της ημερομηνίας αυτής «σηματοδότησε μια καμπή στην ιστορία του νόμιμου αγώνα του παλαιστινιακού έθνους».

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αρακσί δήλωσε πως η Ισλαμική Δημοκρατία «δεν φοβάται τον πόλεμο» και ότι θα αποκτήσει αποφασιστική και κατάλληλη αντίσταση σε οποιεσδήποτε περαιτέρω ενέργειες από το σιωνιστικό καθεστώς. Επισήμανε επίσης ότι το Ιράν δεν επιθυμεί την επέκταση του πολέμου στην περιοχή.

Η ιρανική διπλωματία επανέλαβε πως θα απαντήσει «σθεναρά» σε οποιαδήποτε πιθανή ισραηλινή επίθεση στην ιρανική επικράτεια. Ο Αρακσί έκανε αυτές τις δηλώσεις κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Μπαντρ Αμπντελάτι.

Προτού, το Ιράν είχε εκτοξεύσει περίπου 200 πυραύλους προς το Ισραήλ την προηγούμενη Τρίτη. Αυτή η επίθεση, σύμφωνα με την Τεχεράνη, ήταν απάντηση στη δολοφονία του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, από ισραηλινή επιδρομή στον Λίβανο, καθώς και σε άλλη επίθεση στην Τεχεράνη που οδήγησε στο θάνατο του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, που αποδόθηκε στο Ισραήλ. Παράλληλα, το Ισραήλ έχει επισημάνει ότι προετοιμάζει αντίκτυπο στην ιρανική επίθεση.

Πηγή: kathimerini.gr