Η Δίκη που Αποκαλύπτει τη Φρίκη της Κακοποίησης και τη Θέληση για Κοινωνική Αλλαγή
Η 72χρονη Ζιζέλ Πελικό, πρώην διευθύντρια logistics, βρέθηκε σήμερα Τετάρτη στο δικαστήριο, μιλώντας για την υπόθεση βιασμού της από τον πρώην σύζυγό της, Ντομινίκ Πελικό, και άλλους 50 άνδρες. Σημείωσε ότι είναι «μία γυναίκα που έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά» και θέλησε να απευθυνθεί στον σύζυγό της, αν και δεν ήθελε να τον κοιτάξει. Ιδιαίτερα συνταρακτικά ήταν τα λόγια της: «Πώς μπορεί ο τέλειος άντρας να έχει φτάσει σε κάτι τέτοιο; Πώς μπόρεσες να με προδώσεις σε τέτοιο το σημείο;».

Η Γαλλίδα που έγινε ηρωίδα για την επιμονή της στη δημόσια διεξαγωγή της δίκης, αποκάλυψε ότι κατά τη δεκαετία που ήταν παντρεμένη, ο Ντομινίκ την ναρκωνόταν κρυφά, ρίχνοντάς της υπνωτικά χάπια και αγχολυτικά στο φαγητό και τα ποτά της, ενώ προσκαλούσε άλλους άνδρες να τη βιάσουν. Η Πελικό επιθυμούσε η δίκη να γίνει δημόσια, ώστε να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία σχετικά με τη χρήση ναρκωτικών σε σεξουαλικές επιθέσεις.

Ερωτηθείσα για την αντίδραση των ανθρώπων γύρω της σχετικά με τη γενναιότητά της, η Πελικό απάντησε πως δεν το βλέπει ως γενναιότητα, αλλά ως αποφασιστικότητα να αλλάξει η κοινωνία. Ανέφερε ότι είναι σημαντικό να υπάρχει ανοιχτή συζήτηση για αυτά τα ζητήματα και ότι δέχθηκε στήριξη από χιλιάδες διαδηλωτές σε όλη τη Γαλλία.

Ο Ντομινίκ Πελικό, ηλικίας 71 ετών, παραδέχθηκε τις κατηγορίες και αποκάλυψε ότι οργάνωνε τις επιθέσεις μέσω διαδικτυακού chatroom με τίτλο «εν αγνοία της». Ενδοσκοπώντας στους λεπτομερείς τρόπους που της ναρκωνόταν, ανέφερε ότι της χορηγούσε ναρκωτικά κατά τη διάρκεια των γευμάτων ή ακόμη και σε παγωτό.

Η δίκη είναι προγραμματισμένο να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί στις 20 Δεκεμβρίου. Πηγή: kathimerini.gr