Εξομολόγηση του Κρις Χόι για την μάχη του με τον καρκίνο στο τελικό στάδιο
Ο Κρις Χόι, ο έξι φορές χρυσός Ολυμπιονίκης στη ποδηλασία, αποκάλυψε σε συνέντευξή του στους Sunday Times ότι πάσχει από καρκίνο στο τελικό στάδιο. Σε αυτή τη συνέντευξη, ο 48χρονος Σκωτσέζος ανέφερε ότι οι γιατροί του εκτίμησαν ότι του απομένουν από δύο έως τέσσερα χρόνια ζωής. Νωρίτερα φέτος, είχε ήδη αποκαλύψει ότι είχε διαγνωστεί με καρκίνο, χωρίς ωστόσο να τονίσει τον τύπο της νόσου. Τώρα έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, δηλώνοντας ότι υποφέρει από πρωτοπαθή καρκίνο στον προστάτη, ο οποίος έχει διασπαρεί στα οστά του, επιβεβαιώνοντας ότι βρίσκεται στο τέταρτο στάδιο της ασθένειας.

Ο Χόι, ο οποίος αποσύρθηκε από την ποδηλασία το 2013 και τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως σχολιαστής στην ποδηλατική κάλυψη του BBC Sport, σημείωσε ότι γνωρίζει από πέρυσι την κατάσταση της υγείας του. Όπως εξήγησε, έχουν εντοπιστεί όγκοι σε διάφορα μέρη του σώματός του, συμπεριλαμβανομένων του ώμου, της λεκάνης, του ισχίου, της σπονδυλικής στήλης και των πλευρών.

Σε μια έντονα ανθρώπινη δήλωση, είπε: «Όσο αφύσικο κι αν φαίνεται, αυτή είναι η φύση. Όλοι γεννηθήκαμε και όλοι πεθαίνουμε, και αυτό είναι μόνο μέρος της διαδικασίας. Θυμίζεις στον εαυτό σου πόσο τυχερός είσαι που υπάρχει φάρμακο που θα το καθυστερήσει όσο το δυνατόν περισσότερο».

Δεδομένης της κατάστασής του, εξέφρασε πως, παρά τη σοβαρότητα της ασθένειας, διατηρεί θετική στάση τις περισσότερες φορές και αισθάνεται πραγματική ευτυχία. «Αυτό έχει να κάνει με το να εκτιμάς τη ζωή και να βρίσκεις τη χαρά», συμπλήρωσε. Αμέσως μετά τη δημοσίευση του άρθρου στους Sunday Times, ανάρτησε και ένα μήνυμα στο Instagram για να καθησυχάσει τους θαυμαστές του, τονίζοντας ότι αισθάνεται σε φόρμα και δυνατός, και εκφράζοντας τη συγκίνηση του για την υποστήριξη που έχει λάβει.

Πηγή: kathimerini.gr