Επίθεση με μαχαίρι στο Ρότερνταμ με ενδεχόμενα τρομοκρατικά κίνητρα
Εισαγγελείς στην Ολλανδία ανακοίνωσαν σήμερα ότι ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι, που συνέβη το βράδυ της Πέμπτης στο Ρότερνταμ, ενδέχεται να είχε «τρομοκρατικά κίνητρα». Ο 22χρονος άνδρας, που προέρχεται από την Αμερσφουτ, επιτέθηκε σε ένα πάρκινγκ κάτω από τη Γέφυρα του Εράσμου, όπου τραυμάτισε το πρώτο του θύμα. Στη συνέχεια, κατευθύνθηκε στο οδόστρωμα και μαχαίρωσε θανάσιμα έναν δεύτερο άνδρα.

Η εισαγγελία δήλωσε ότι έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας με τα χαρακτηριστικά τρομοκρατικού κινήτρου. Προτού πραγματοποιήσει την επίθεση, ο ύποπτος φέρεται ότι φώναξε αρκετές φορές «Αλαχού Ακμπάρ». Οι αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν ότι ο δράστης κρατούσε δύο μεγάλα μαχαίρια και φαίνεται ότι διάλεξε τα θύματά του τυχαία.

Ο ύποπτος διέμενε στην Αμερσφουτ, μια πόλη που είναι περίπου 80 χιλιόμετρα μακριά από το Ρότερνταμ. Αστυνομικές δυνάμεις, καθώς και περαστικοί, κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν. Ωστόσο, οι εισαγγελείς δεν αποκλείουν την πιθανότητα να υπάρχουν και άλλα κίνητρα πίσω από την επίθεση.

Πηγή: kathimerini.gr