Επικίνδυνος Κυκλώνας Μίλτον Κατευθύνεται Απειλητικά προς τη Φλόριντα
Οι εκκλήσεις εκκένωσης από τις αρχές της Φλόριντας αυξάνονται καθώς ο κυκλώνας Μίλτον, που χαρακτηρίζεται «εξαιρετικά επικίνδυνος», πλησιάζει στις ακτές της πολιτείας. Αναμένεται να φτάσει τις νύχτες της Τετάρτης προς Πέμπτη, με τον κυβερνήτη Ρον ΝτεΣάντις να προειδοποιεί τους κατοίκους να εκκενώσουν τις περιοχές τους. «Έχετε χρόνο να φύγετε. Επομένως, σας παρακαλώ, κάντε το», τους είπε.

Η κατάσταση είναι ήδη σοβαρή, καθώς η περιοχή είχε πληγεί πριν από δέκα ημέρες από τον τυφώνα Ελίν, με την δήμαρχο της Τάμπας, Τζέιν Κάστορ, να δηλώνει στο CNN ότι «αν επιλέξετε να παραμείνετε σε μία από τις ζώνες εκκένωσης, θα πεθάνετε». Οι αρχές προετοιμάζουν την αποστολή γεννητριών, τροφίμων, νερού και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες.

Ο Μίλτον, ο οποίος αναμένεται να εξασθενίσει σε κατηγορία 4, βρίσκεται στον Κόλπο του Μεξικού και κινείται προς ανατολικά-βορειοανατολικά, απειλώντας με ανέμους ταχύτητας έως 230 χλμ/ώρα. Ο κύκλος της καταιγίδας περιλαμβάνει αναμενόμενα «καταστροφικά κύματα» και μία «καταιγίδα με θανάσιμο κίνδυνο» κατά μήκος των βόρειων ακτών της χερσονήσου Γιουκατάν.

Ήδη, πολλά λιμάνια της Φλόριντας, όπως της Τάμπα και της Σαρασότα, έχουν κλείσει για τη ναυσιπλοΐα, και οι περιορισμοί έχουν ξεκινήσει και σε άλλες περιοχές, όπως η Νότια Καρολίνα. Ο Μίλτον θεωρείται η χειρότερη καταιγίδα στην περιοχή της Τάμπας τα τελευταία 100 χρόνια, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων.

Πηγή: kathimerini.gr