Επικίνδυνες οδηγίες από τον ισραηλινό στρατό προς τους πολίτες του Λιβάνου για τη θάλασσα και τις παραλίες
Με μια επείγουσα ανακοίνωση, ο ισραηλινός στρατός προειδοποίησε τους πολίτες του Λιβάνου να αποφεύγουν την παραλία και τη θάλασσα στο νότιο Λίβανο. Ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, συνταγματάρχης Αβιτσάι Αντράε, κάλεσε όλους όσους βρίσκονται στην περιοχή από τον ποταμό Αουαλί και προς τα νότια να απομακρυνθούν άμεσα, καθώς οι στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της Χεζμπολάχ θα συνεχιστούν.

Ο Αντράε τόνισε ότι η παρουσία στις παραλίες ή η χρήση σκαφών στην περιοχή αυτή αποτελεί κίνδυνο για τη ζωή των πολιτών. “Για την ασφάλειά σας, παρακαλώ να παραμείνετε μακριά από τη θάλασσα ή την παραλία μέχρι νεοτέρας”, ανέφερε.

Συγχρόνως, οι συγκρούσεις μεταξύ Χεζμπολάχ και ισραηλινών δυνάμεων συνεχίζονται, με την Χεζμπολάχ να ανακοινώνει ότι επιτέθηκε σε ισραηλινές θέσεις στο Μαρούν αλ Ρας με πολλές ρουκέτες. Στο μεταξύ, η Χεζμπολάχ δήλωσε ότι δεν θα στοχεύσει τις ισραηλινές δυνάμεις κοντά στο Μαρούν αλ Ρας, προκειμένου να προστατεύσει τους κυανόκρανους της UNIFIL.

Η Χεζμπολάχ κατηγόρησε το Ισραήλ ότι χρησιμοποιεί τις δυνάμεις της UNIFIL ως “ανθρώπινες ασπίδες”, ισχυριζόμενη ότι έχει αποτύχει να προχωρήσει προς το χωριό λόγω επανειλημμένων αποτυχιών στις επιχειρήσεις του.

Πηγή: kathimerini.gr