Ενταση στην Ουκρανία με επιθέσεις και αντεπίθεση από Ρωσία και Ουκρανία
Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης νύχτας, οι Ουκρανικές και Ρωσικές δυνάμεις αντάλλαξαν επιθέσεις χρησιμοποιώντας drones και πυραύλους. Συγκεκριμένα, το Κίεβο ανακοίνωσε την κατάρριψη 24 ρωσικών drones, ενώ η Μόσχα δήλωσε ότι κατέστρεψε 47 ουκρανικά.

Η ρωσική πλευρά επιβεβαίωσε ότι κατά τη διάρκεια των επιθέσεων, 47 ουκρανικά drones καταρρίφθηκαν, κυρίως στη νοτιοδυτική Ρωσία και τη Θάλασσα του Αζόφ. Ο κυβερνήτης της περιφέρειας Κρασνοντάρ ανέφερε ότι τρία σπίτια υπέστησαν ζημιές και ένα αυτοκίνητο καταστράφηκε, ωστόσο δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα.

Από την άλλη, η ουκρανική πολεμική αεροπορία αποκάλυψε ότι η Ρωσία εξαπέλυσε επιθέσεις με πυραύλους κατά της Ουκρανίας από την περιφέρεια Μπέλγκοροντ, χωρίς όμως να διευκρινίσει λεπτομέρειες για το είδος ή τον αριθμό των πυραύλων. Επιπλέον, οι Ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν πλήγμα κατά αποθήκης καυσίμων κοντά στο Ροβένκι, στην κατεχόμενη περιοχή Λουχάνσκ, προκαλώντας πυρκαγιά σε εγκαταστάσεις που εφοδιάζουν τις ρωσικές δυνάμεις.

Το Κίεβο συνήθως στοχοθετεί ρωσικές βιομηχανικές και στρατιωτικές υποδομές ως απάντηση στους συνεχείς βομβαρδισμούς από τις ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία, που ξεκίνησαν μετά την εισβολή τους το Φεβρουάριο του 2022. Η Μόσχα δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την επίθεση στις αποθήκες καυσίμων.

Πηγή: kathimerini.gr