Ελον Μασκ Στηρίζει Δυναμικά την Προεδρική Υποψηφιότητα Τραμπ με Μεγάλες Δωρεές
Ο Ελον Μασκ, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, έχει γίνει καθοριστικός παράγων στη στήριξη του Ντόναλντ Τραμπ για τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου. Μέσα σε μόλις τρεις μήνες, ο Μασκ προσέφερε περίπου 75 εκατομμύρια δολάρια στην οργάνωση που ίδρυσε, την America PAC (Political Action Committee), η οποία επικεντρώνεται στην κινητοποίηση ψηφοφόρων σε κρίσιμες πολιτείες.

Σύμφωνα με στοιχεία που κατατέθηκαν στην Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή, η America PAC δαπάνησε περίπου 72 εκατομμύρια δολάρια από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο, καθιστώντας αυτή την πρωτοβουλία τη μεγαλύτερη δαπάνη υπέρ του Τραμπ που σχετίζεται με τη συμμετοχή των ψηφοφόρων. Ο Μασκ ήταν ο μοναδικός χρηματοδότης της America PAC κατά την εν λόγω περίοδο, γεγονός που υπογραμμίζει τη σημασία του στην προεκλογική εκστρατεία του πρώην Προεδρικού υποψηφίου.

Ο Μασκ, ο οποίος είχε στο παρελθόν στηρίξει δημοκρατικούς υποψηφίους, τον Ιούλιο ανακοίνωσε δημόσια την υποστήριξή του στον Τραμπ και πρόσφατα συμμετείχε σε συγκέντρωση στην Πενσιλβάνια. Ο ίδιος κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν στις ομιλίες του, διευκρινίζοντας ότι απαιτείται μόνο μια αίτηση στην ιστοσελίδα της America PAC.

Η America PAC στοχεύει να ενθαρρύνει τους ψηφοφόρους που είναι φίλοι του Τραμπ, αλλά δεν ψηφίζουν πάντα, να κατευθυνθούν στις κάλπες για τις φετινές εκλογές. Οι δωρεές του Μασκ τον έχουν εντάξει στη λίστα των μεγάλων δωρητών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, μαζί με άλλες γνωστές προσωπικότητες όπως η Μίριαμ Αντελσον.

Εντούτοις, πληροφορίες από το Reuters αναφέρουν ότι ο Μασκ χρηματοδοτούσε μυστικά συντηρητικές πολιτικές οργανώσεις για χρόνια πριν δηλώσει δημοσίως την υποστήριξή του στον Τραμπ. Η επερχόμενη εκλογική διαδικασία θεωρείται κρίσιμη για τις πολιτικές εξελίξεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν σφιχτό ανταγωνισμό μεταξύ των δύο υποψηφίων.

Πηγή: kathimerini.gr