Εκτόξευση Ρουκετών από Χεζμπολάχ προς Βόρειο Ισραήλ και Αντίκτυποι στην Κρίση
Η Χεζμπολάχ του Λιβάνου ανακοίνωσε την εκτόξευση πολλών ρουκετών εναντίον της πόλης Σαφέντ, στο βόρειο Ισραήλ, μετά από προηγούμενους βομβαρδισμούς στην περιοχή της Χάιφας. Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι τουλάχιστον 115 βλήματα ελήφθησαν από τον Λίβανο, με κύριο στόχο την περιοχή του βόρειου Ισραήλ, όπου οι σειρήνες συναγερμού ηχούσαν καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

Την ίδια στιγμή, ένα τραγικό περιστατικό συνέβη στο βόρειο Ισραήλ, όπου ένας άνδρας πέθανε από τραυματισμό που υπέστη από τα συντρίμμια ρουκέτας. Η ρουκέτα εξερράγη κοντά στην Άκρα, σκοτώνοντας τον περίπου 50 ετών άνδρα, ο οποίος ήταν στο αυτοκίνητό του κατά τη διάρκεια της έκρηξης.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, δήλωσε ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις του εναντίον της Χεζμπολάχ, αναφέροντας ότι βρίσκονται σε έναν υπαρξιακό πόλεμο, με στόχο την νίκη. Μάλιστα, επικαλέστηκε τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, ως σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή.

Σημειώνεται ότι το πρωί του Σαββάτου, ένα drone επιτέθηκε στην κατοικία του Ισραηλινού πρωθυπουργού στην Καισάρεια, ωστόσο εκείνος και η σύζυγός του δεν ήταν παρόντες, αποφεύγοντας τυχόν τραυματισμούς.

Ο Ζοζέπ Μπορέλ, επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, επεσήμανε την ανάγκη για εκεχειρία στη Μέση Ανατολή, τονίζοντας ότι η δολοφονία του Σινουάρ θα μπορούσε να προσφέρει μια νέα ευκαιρία για την επίτευξη αυτής. Ανέφερε επίσης την ανάγκη ενίσχυσης της ειρηνευτικής αποστολής των Ηνωμένων Εθνών στον Λίβανο (UNIFIL), προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των δυνάμεων αυτών.

Πηγή: kathimerini.gr