Εκτεταμένες Πλημμύρες πλήττουν την Εμίλια Ρομάνια στην Ιταλία
Στην περιοχή Εμίλια Ρομάνια, στη βόρεια Ιταλία, οι πλημμύρες προκάλεσαν σοβαρές καταστροφές και ασυνήθιστες συνθήκες. Εξαιτίας της συνεχούς βροχοπτώσεως και της υπερχείλισης των ποταμών, μεγάλα τμήματα της Μπολόνια και γειτονικών περιοχών όπως οι Μόντενα, Ρέτζιο Εμίλια, Ραβένα και Πιατσέντσα έχουν πλημμυρίσει.

Ο δήμαρχος της Μπολόνια, Ματέο Λέπορε, ζήτησε από τους κατοίκους να μείνουν μακριά από τις μετακινήσεις και να αναζητήσουν καταφύγιο σε υψηλότερους ορόφους ή στις ταράτσες των κτιρίων τους. Αυτή η ιδιαίτερα σφοδρή κακοκαιρία δημιούργησε επιπλέον προκλήσεις, καθώς οι μετεωρολογικές εκτιμήσεις δεν είχαν προβλέψει τέτοιες συνθήκες.

Σήμερα το πρωί, η νομαρχία της Μπολόνια ανακοίνωσε ότι στην περιοχή Πιανόρο βρέθηκε νεκρός ένας άνδρας, ο οποίος είχε παρασυρθεί από τα νερά με το αυτοκίνητό του, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό ενός αγνοούμενου. Η επιχειρησιακή επιτροπή της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας συνεδριάζει αυτή τη στιγμή για να παρέχει επιπλέον βοήθεια στους ανθρώπους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Οι ζημιές στην γεωργία εκτιμώνται ήδη ως ανυπολόγιστες, και οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να πλήξουν και περιοχές στην Κάτω Ιταλία, όπως η Νάπολη, το Μπάρι, η Καλαβρία και η περιφέρεια Μπαζιλικάτα. Στη βορειοανατολική Ιταλία, στην περιφέρεια Βένετο, έχουν αναβληθεί όλοι οι αγώνες ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών ενώσεων λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας.

Πηγή: kathimerini.gr