Δίκη για τον Σιν Κομπς και οι σοβαρές κατηγορίες σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανθρώπων
Η δικάσιμος για την υπόθεση του γνωστού Αμερικανού ράπερ Σιν «Diddy» Κομπς, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική εκμετάλλευση, έχει οριστεί για τις 5 Μαΐου 2025. Ο Κομπς εμφανίστηκε την περασμένη ημέρα ενώπιον του δικαστή Αρούν Σουμπραμάνιαν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν. Κατά την είσοδό του στην αίθουσα του δικαστηρίου, χαιρέτησε τους δικηγόρους του με αγκαλιές και χαμόγελα.

Ο 54χρονος ράπερ έχει δηλώσει αθώος για τις κατηγορίες που του προσάπτονται, οι οποίες περιλαμβάνουν και αυτή του εκβιασμού. Οι κατηγορίες αυτές χρονολογούνται από το 2008 και η βοηθός εισαγγελέα, Εμιλι Τζονσον, αναφέρθηκε σε 96 ηλεκτρονικές συσκευές που κατασχέθηκαν τον Μάρτιο από διάφορες τοποθεσίες του Κομπς, συμπεριλαμβανομένων σπιτιών του στο Μαϊάμι και το Λος Άντζελες, καθώς και σε ένα ιδιωτικό αεροδρόμιο στη Φλόριντα.

Σε οκτώ από αυτές τις συσκευές, που κατασχέθηκαν στη Φλόριντα, βρέθηκαν πάνω από 90 terabytes πληροφοριών, τις οποίες η Τζόνσον χαρακτήρισε «αναπάντεχες». Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Κομπς φέρεται να εξανάγκαζε και να κακοποιούσε γυναίκες για χρόνια με την υποστήριξη ενός δικτύου συνεργατών και υπαλλήλων. Υποστηρίζεται επίσης ότι εκβίαζε τα θύματα του μέσω βίαιων πράξεων, όπως απαγωγές και ξυλοδαρμοί. Τέλος, η Τζόνσον δήλωσε ότι το κατηγορητήριο μπορεί σύντομα να επικαιροποιηθεί με νέες κατηγορίες ή και επιπλέον κατηγορουμένους.

Πηγή: kathimerini.gr