Χαμός στη Χεζμπολάχ Αντικαταστάτης του Νασράλα Μάλλον Νεκρός
Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Γιοάβ Γκαλάντ, τόνισε ότι φέρεται να έχει πεθάνει ο αντικαταστάτης του δολοφονημένου ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα. Ο Χασίμ Σαφιεντίν, που ήταν ανώτερο στέλεχος της Χεζμπολάχ, αναμενόταν να αναλάβει τη θέση του Νασράλα. Ξεκαθάρισε ότι η Χεζμπολάχ έχει καταστεί ακέφαλη οργάνωση, καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, ο Νασράλα έχει εξουδετερωθεί και ο διάδοχός του πιθανότατα αντιμετωπίζει την ίδια τύχη.

Η έλλειψη ηγεσίας στην οργάνωση θα έχει σοβαρές συνέπειες, καθώς δεν υπάρχει κάποιος να λάβει κρίσιμες αποφάσεις. Ο Γκαλάντ δήλωσε ότι η κατάσταση αυτή έχει αντίκτυπο σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, υποστηρίζοντας ότι «όταν καθαρίσει ο καπνός στον Λίβανο, το Ιράν θα συνειδητοποιήσει ότι έχασε τον πιο πολύτιμο σύμμαχο, τη Χεζμπολάχ».

Σημειώνεται ότι από την προηγούμενη Παρασκευή, η Χεζμπολάχ είχε χάσει επαφή με τον Σαφιεντίν, έπειτα από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη συνοικία Νταχίγια της Βηρυτού. Σύμφωνα με πηγή ασφαλείας του Λιβάνου που μίλησε στο Al Jazeera, ο Σαφιεντίν, ως πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της οργάνωσης, ήταν το πιο υψηλόβαθμο μέλος της Χεζμπολάχ και ξάδελφος του Νασράλα. Οι περισσότεροι διοικητές της Χεζμπολάχ είναι «σκιώδεις», με το όνομα του Σαφιεντίν να έρχεται στο προσκήνιο μόνο πρόσφατα.

Πηγή: kathimerini.gr